Mezőhegyes: tüntetés a vasútért

iho/vasút   ·   2012.04.17. 17:49

– Amint hírét vettük a járatritkításoknak, több lépést is tettünk. Ám kérésünket nem vették figyelembe a végső döntéskor – nyilatkozott a település polgármestere a békésonline hírportálnak. – Megkeresésünk nyomán április 20-án pénteken 15 óra 19 perckor a Békéscsaba felől Mezőhegyesre érkező vonattal városunkba látogat Somodi Mária, a Magyar Közlekedési Klub titkára, akit Dancsi Györggyel, Mezőhegyes állomásfőnökével és várakozásaink szerint sok helybélivel és a járatritkításban érintett más települések lakóival várunk — mondta Kovácsné dr. Faltin Erzsébet, Mezőhegyes polgármestere.

– Kérjük, aki a MÁV és Volán járatok koordinálatlan és szakmailag megalapozatlan ritkításai miatt elégedetlenségét kívánja kifejezni, csatlakozzon hozzánk. Békés demonstrációnkkal szeretnénk elérni, hogy az eleve hátrányos helyzetű országrészekben lakók mindennapjait és jövőjét meggondolatlan állami intézkedésekkel ne nehezítsék tovább — nyilatkozta a városvezető.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.