Michelangelóval széklábat faragtatni?

iho   ·   2016.09.21. 18:45
00kicsi

A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület – ki merné tagadni? – sokat letett már az asztalra. A kapostüskevári állomáson létrehozott vasúttörténeti gyűjteményen kívül az állomás és környékének gondozását, rendben is tisztán tartását is vállalták (önként és dalolva, vasútszeretetből), Kaposvár kiállított gőzösének csinosításából is kivették részüket.

A törvény azonban nagy úr, méltányosságot nem ismer, és a bürokrácia útvesztőiben is el lehet jócskán tévedni. Történt, hogy Kemenczei Róbert, az egyesület elnöke, aki egészen 2016 elejéig közfoglalkoztatottként, gondnoki állásban felügyelte a kapostüskevári állomást és a gyűjteményt, egy pályázat elhúzódása miatt munka nélkül maradt. Azaz állás nélkül, mert munka akadna bőven.

A kapostüskevári kiállítás egy részlete (forrás: Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület)

A munkaügyi központ egyből lecsapott a „szabad erőforrásra”, és a 2014-től művelt gondnoki állás helyett csupán egy „utcakarbantartói” (szép szó – a szerk.) munkával tudták kecsegtetni. Mivel ezt a munkát a gondnoki tevékenység várt meghosszabbítása miatt nem vállalta el, a komor bürokraták törölték az álláskeresők listájáról. Kemenczei Róbert, aki portálunkat is sűrűn ellátta az egyesület, a gyűjtemény életéről, sorsáról szóló beszámolókkal, jelenleg perben áll a kormányhivatallal, mert szerinte a törlő határozatot rossz jogszabályok alapján hozták meg.

Kemenczei és az egyesület munkáját pedig a MÁV is elismerte, a vasúttársaság segített felújítani a peront, a tetőszigetelést és a kéményeket, míg az egyesület tagjai hulladéktárolót szereltek fel, virágokat ültettek, festettek-mázoltak a 2011 óta forgalmi szolgálat nélkül levő állomáson – olvastuk a Somogy Online portál hírei között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek