Migránsvonatok: plusz pénzt a vasutasoknak!

MTI/iho   ·   2015.10.07. 16:29

A szakszervezet szerdai közleményében azt írta: elvárják, hogy a kormány ne csak a határsértők ügyének gyors tárgyalására a helyszínre költöztetett bírák, hanem a nehéz körülmények között dolgozó vasutasok munkáját is elismerje, visszamenőleg, a menekültáradat kezdetétől. A vasutasok ugyanis naponta több ezer menekülő utaztatásáért felelősek.

Migránsok százai szállnak fel a gyékényesi gurítón álló szerelvényre<br>(fotó: Vörös Attila)

Kiemelték, hogy a folyamatosan érkező tömeg biztonságos és kulturált körülmények közötti utaztatása „végtelenül kimeríti” a vasutasokat, főleg azokat, akik a kezdetektől részesei a speciális helyzetnek. Időnként emberfeletti erőfeszítéssel lehet javítani, kellően tisztán tartani - vagy egyáltalán kitakarítani - a szerelvényeket, mosdókat, állomásokat az átutazók után. Ráadásul a kiszolgáltatott emberek feszültsége is a vonatokon és az állomásokon szolgáló vasutasokon csapódik le. Az időnkénti összeszólalkozások, a problémás utasok és helyzetek kezelése a legtürelmesebb embert is megviseli - hangsúlyozták.

A VSZ felszólítja a MÁV-csoport tulajdonos képviselőit, hogy a részletek egyeztetése érdekében mielőbb üljenek tárgyalóasztalhoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Télutón Ipolyságra

Tasnádi Tamás   ·   2012.02.27. 14:00
Úgy tűnik, a vasúti élményutazásnak nincs uborkaszezonja, hiszen a zord időjárásáról nevezetes 2012-es februárban több kiránduló- és fotósvonat között válogathatott az érdeklődő.