Milyen az ideális konyhai robotgép?

iho   ·   2019.11.13. 09:39

(x)

Robotgépek funkciói

Konyhai robotgép vásárlásakor elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy milyen gyakorisággal és mennyire sokrétű feladatok elvégzésére szeretné használni leendő készülékét. Amennyiben csak az alapfunkciók (habverés, aprítás, szeletelés, mixelés) alkalmi használatára van szüksége, akkor már a kedvezőbb árú darabok is ideálisak lehetnek. A kicsit drágább modellek már alkalmasak mártások vagy tészták keverésére, dagasztására, sőt magvak darálására is. A felsőbb árkategóriájú modellek préselő funkciójukkal képesek a gyümölcslevek készítésére, de darálhat velük húst, vagy hasábokra vághatja a burgonyát.

Teljesítmény

A fentiekben felsorolt funkciók maradéktalan ellátásához megfelelő teljesítmény is szükséges. Egy 600 W teljesítménnyel rendelkező robotgép alkalmas lehet az alapfunkciók használatára, de a keményebb magvak ledarálásához vagy egy nagyobb keverőtál tartalmának hatékony keveréséhez már nagyobb, 800 W teljesítmény szükséges. A prémium kategóriába tartozó okos-robotgépgek pedig már arra is képesek, hogy leadott teljesítményüket a nyersanyagok fajtájához és mennyiségéhez igazítsák.


Minőség

Amennyiben rendszeres használatra keres konyhai robotgépet, akkor érdemes drágább, minőségi készülékbe beruházni. Ezek hosszabb működési időt tesznek lehetővé, hiszen később melegszenek fel. A túlmelegedés elleni biztosítéknak manapság már alapfelszereltségnek kell lennie minden robotgépben, ugyanis ez biztosítja a biztonságos működést és a hosszú élettartamot.

A robotgépek tartósságának másik záloga a minőségi anyaghasználat. Míg a belépő szintű modellek általában műanyagból készülnek - szintén plasztik keverőtállal -, addig a drágább darabok anyaga rozsdamentes acél, amely a rendszeresen használatot is jól bírja.

Tartozékok és tisztítás

A konyhai robotgépek általában sok alkatrésszel és a használat funkciója szerint cserélhető tartozékokkal rendelkeznek. Az ideális készülék kiválasztásánál ezekre legalább akkora figyelmet kell fordítani, mint a teljesítményre. Vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy az egyes tartozékok mennyire tűnnek strapabírónak és könnyen cserélhetőnek. A funkcionális részek egyszerű szétszedése és összerakása a tisztítás szempontjából sem utolsó szempont. Ezért érdemes olyan robotgépet választani, amely mosogatógépben is tisztítható.

Amennyiben kíváncsi a konyhai robotgépek széles kínálatára, látogasson el a Trikolor.hu oldalra.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.