Milyen is az az ideális babaszoba?

iho   ·   2019.02.20. 16:34

(x)

Számos kérdés is felmerül a leendő szülőkben, melyek közül a legnépszerűbbek:

  • Hogyan alakítsuk ki a babaszobát?
  • Mi hol legyen a szobában úgy, hogy az tökéletesen kézre essen?
  • Hogyan tehetjük teljesen biztonságossá a kicsi számára a lakást?
  • Milyen színeket, formákat használjunk?
  • Mi az, amire szüksége lesz a picurkának és az édesanyának egyaránt?
  • Biztosan elég nyugodt/ harmonikus/ kényelmes lesz az elrendezés?

A kényelem és a praktikum elengedhetetlen mindenki számára, hiszen ahhoz, hogy a baba jól érezze magát, az kell, hogy az édesanya is elégedett legyen. Éppen ezért érdemes úgy berendezni a szobát, hogy minden kézre essen, ha éppen szükség van rá. Például, ha pelenkázunk, mindig legyen kéznél a pelenka, popsikrém és a törlőkendő, hogy csak a legszükségesebbeket említsük.

Emellett pedig maximum karnyújtásnyi távolságra legyen a szekrény a babaszobában, ahol a kis ruhák vannak, mivel a babák előszeretettel pisilnek akkor, mikor nincs alattuk a pelus, így beterítve maguk körül mindent. Ebben nagy segítségünkre lehet egy kosaras tároló, aminek segítségével könnyedén patika rendet tarthatunk a szekrényben vagy fiókban. Ne legyen rá túl gyakran szükség, de jó, ha kéznél van egy rugalmas végű digitális hőmérő, valamint a fürdést megelőző masszázshoz a babaolaj.

Egy babaszoba esetében nagyon fontos, hogy okosan használjuk ki a rendelkezésünkre álló teret, mivel a felesleges berendezés csak nyűg mindenkinek. Egy ilyen okos megoldás a kiságy alá elhelyezett fiók, melyet a Cilek bababútor családok kiságyainak többsége pontosan emiatt tartalmazza.

Sokat tehetünk még a babaszoba megfelelő hangulatáért egy kis fali dekorációval, bár abból se mindegy, hogy mit és milyen színeket használunk. Lehetőleg a pasztellszíneket részesítsük előnyben, mivel azok jobban megnyugtatják a babát, míg az élénk, erős árnyalatok megijeszthetik a sötétben.

Az első időkben nem kell, hogy összetett és bonyolult ábrákat használjunk, arra ráérünk később is. Ahogy cseperedik a gyermek, úgy fogja igényelni a kedvenc mesehőseit vagy akár különböző állatos és világító matricákat, ábrákat. Ezek akkor hasznosak, ha a pici nehezebben szenderül álomba, így még mielőtt elalszik, nézegetheti őket a sötétben.

Ha szeretnénk, hogy a kisbabánk szobája igazán egységes, harmonizáló és főleg praktikus legyen, ismerkedjünk meg a Kimmel Gyerekbútor bababútoraival is, melyek magas minőségű, maximálisan bababarát anyagokból készülnek.

Kapcsolódó hírek