Minden háztartás elengedhetetlen kiegészítője: a kenyérpirító

iho   ·   2019.11.13. 10:30

(x)

Két fajtáját különböztethetjük meg, melyeket automatikus voltuk határoz meg. Létezik a teljesen önállóan működő automata, amelybe csak a kenyeret kell beletenni, és teljes mértékben a gép szabályozza a működés módját, mint a hőfokot és az időt, valamint sok esetben hanggal jelzi, ha elkészült. Másik fajtája a félautomata készülék, melyhez emberi közreműködésre van szükség, és folyamatos kontrollt igényel.

Nézzen körül a BestMarkt kenyérpirító kínálatában, és válassza ki a leginkább szimpatikus eszközt!

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni választáskor?

Az ár mellett a legfontosabb tényező a konyhai eszköz teljesítménye. Általában 600 és 1600W közé tehető, melynél az arany középút számít a legideálisabbnak. Kapacitását tekintve a család nagyságától függően érdemes választani, mivel vannak, melyek kettőt, és vannak, melyek egyszerre 4 szelet kenyeret is képesek megsütni. A kenyérpirító lényeges eleme a termosztát, mellyel könnyedén állíthatja a hőfokot attól függően, hogy ki mennyire szereti pirítva a kenyeret.

Fűtőszála legtöbbször tartós nikkel-króm anyagból készült, mely előnye, hogy hőfelvétele nagy, és a szálak nem rozsdásodnak, így hosszabb életet biztosít a készüléknek. Burkolat tekintetében is válogathatunk. Vannak műanyagból készültek, fémek, de akár inox vagy nemesacél burkolatúak is. Az utóbbiak strapabíróbbak és sokkal biztonságosabbak az előbbieknél.


Extrákkal felszerelve

Extrákat tekintve léteznek olyan kenyérpirítók, melyek könnyedén a gyerekek kedvencei lehetnek. Ilyen készülék különböző ábrákat süt a kenyérre, így a rosszabb étvággyal rendelkezőket is egyszerűen rá lehet venni az étkezésre. Visszaszámolhat vagy különböző hangokkal jelezhet annak érdekében, hogy semmiképpen se feledkezzen el a reggeliről.

Kifejezetten hasznos és biztonságos, ha rendelkezik kiemelő karral, mivel ezen tartozék segítségével elkerülheti ujjai megégetését, valamint az áramcsapástól is véd, amelyet akkor szenvedhet el az ember, ha késsel próbálja kihalászni a beragadt kenyérszeletet. Legtöbb esetben rendelkezik kivehető morzsatálcával, ami megkönnyíti tisztítását. Fontos a rendszeres karbantartása, mivel csak így lehet ízletes reggelit készíteni. Azonban sosem szabad vízsugárral tisztítani, mivel tönkre teheti a készüléket.

Amennyiben Ön is ráeszmélt ezen konyhai eszköz fontosságára, és szeretné lecserélni készülékét, vagy beszerezni a konyha legújabb és legegyszerűbb tartozékát, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számtalan eszköz közül válogathat.

Kapcsolódó hírek