Minden telefonnak szüksége van egy tokra, képernyőjének pedig kijelzővédőre

iho   ·   2019.05.14. 07:07

(x)

Ezért is fontos, hogy tokkal és kijelzővédővel óvjuk. Az pedig, hogy a tokra milyen dizájn kerül végül, az csak a tulajdonos ízlésén múlik.

Miért van szükség tokra és kijelzővédőre?

Szkeptikus vagy még mindig? Hülyeségnek tartasz egy rakás pénzt otthagyni erre a két kiegészítőre? Minek, hiszen úgyse ejted el, úgyis vigyázni fogsz rá? Összeszedtünk 5 egyszerű indokot és példát, amelyek elolvasása után reméljük senki nem fog pucér telefont használni.

1. Biztosítás kontra tok és kijelzővédő

Azzal biztosan nem mondunk újat, hogy a telefon javítási költsége az eget verdesheti. Pedig az embernek csak egyszerűen kicsusszant a készülék a kezéből, egészen véletlenül éppen a konyhapadlón koppant, amitől hogy-hogy nem, de betört a képernyője. Ilyen és ehhez hasonló, önálló életre kelt, ugrándozó telefonok esetében az olcsóbb megelőzést a kijelzővédő és tok párosa jelenti.

Ha kötünk is biztosítást a telefonra, az sem garancia arra, hogy nem kell a javítási költségekbe beszállnunk, ugyanis a biztosító nem fizet, ha a havidíjnál kevesebbe kerül a javítás.

2. Csúf karcolások nélkül

Karcolásokat gyakorlatilag bármi okozhat egy készülék elő- és hátlapján. Egy táskában a lakás vagy az autó kulcsa könnyedén okozhat sérülést, de elég csak a zsebünkben egy erősebb hatással találkoznia. Egy drágább telefont pedig jobb megóvni, ha nem szeretnénk, hogy megvétele után néhány nappal máris úgy nézzen ki a karcolások miatt, mint egy több éves, sokat megélt készülék.

3. Egy rendes tok nem csak a karcoktól véd

A telefonok pro érvei között piros betűvel lehetne kiemelni, hogy egy jó tok a nagyobb esések okozta külső és belső sérülésektől is védelmezi készülékünket. Mikor a telefon kiugrik a kezeink közül, a padlóval való találkozás teljesen tönkre is teheti. Így, ha akár képernyővel lefelé érkezik is, képernyője nem törik szilánkosra.

4. Költséghatékonyság

Említettük már, hogy a telefon esetleges javítása nem igazán kíméli a pénztárcát. Ráadásul ahányszor leesik és betörik a képernyője, annyiszor kell majd kiadni rá a pénzt. Így pedig hamar összejön akár egy, a jelenleginél is jobb, drágább készülék ára. Ezzel szemben akár egy drágább tok is aprópénznek tűnik.

5. Előre látni a bajt

Nézzünk egy gyors és rövid példát. Kirándulás a városban. A csodaszép új készüléked hátlapja tükörsima és kicsit csúszós is, de hát ettől menő, ezért tetszett meg. Kicsit elbambulsz, amikor megpillantasz egy kirakatot, vagy csupán valaki figyelmetlen és neked megy.

Mi fog történni? A telefonod legnagyobb valószínűséggel hatalmas csókot ad majd a betonnak, ami cserébe csini kis repedésekkel, karcolásokkal fogja majd viszonozni azt. Ne várd meg, hogy ez vagy egy ehhez hasonló eset megtörténhessen! Egyszerűen tegyél egy kijelzővédőt meg egy tokot a telefonra, akkor az esetleges csókcsatákat harci sebesülések nélkül úszhatja meg készüléked.

+1 Ne habozz, ha még nem burkoltad védelembe a készüléked, vagy beújítanál már egy különleges, egyedi tokkal!

Kapcsolódó hírek