Mindenképpen gondoskodnunk kell az iPhone 15 telefonok védelméről

iho   ·   2023.09.12. 12:40
00_telefontok

2023. második felének egyik leginkább várt újdonsága az Apple iPhone 15 okostelefon szériája, melynek tudását és szépségét még azok is elismerik, akiket nem hoz lázba ez az amerikai gyártó. Ahogy az már megszokott, ezeket a modern okostelefonokat is védeni kell a mindennapi sérülésektől és a véletlen balesetektől. A megfelelő telefontok és üvegfólia kiválasztás nem okozhat nehézséget, ha néhány dolgot szem előtt tartunk.

Mire érdemes figyelni a telefontokok megvásárlásakor?

A telefontok esetében nagyon fontos, hogy megbízható webáruházból rendeljünk. Az Apple iPhone 15 tok esetében ez hatványozottan igaz, hiszen egy igazi technológiai műremeket kell megvédenünk, melynek ráadásul ára is százezres nagyságrendű.

Mivel már pár ezer forinttól is kaphatók tokok, ezért mindenki kiválaszthatja a pénztárcájának megfelelő típust. A legegyszerűbbek azok a szilikon tokok, melyek könnyűek, rugalmasak és az szinte bármilyen színben és formában hozzáférhetők. Már egy ilyen könnyed tok beszerzésével is sokat tehetünk az iPhone 15 okostelefonunkért.

Kissé professzionálisabb megjelenést kölcsönöz a készülékünknek a behajtható előlappal rendelkező telefontok, ahol a használat végeztével egyszerűen csak összecsukjuk a telefont, mint egy könyvet. Az ilyen termékek a képernyőt is óvják, bár egy üvegfóliát mindenképpen ajánlott beszerezni melléjük.

A prémium iPhone 15 tokok már magasabb árkategóriát képviselnek, de jellemzően tartósabbak, és sokszor olyan kiváló anyagból készülnek, mint a valódi bőr. Az ütésálló típusok pedig úgy kerültek kialakításra, hogy még több energiát nyeljenek el a telefon leejtésekor.

Nem szabad elfelejteni az a tényt sem, hogy egy jól megválasztott okostelefon tok öltöztet, és kifejezi a stílusunkat. Ezt a gyártók is jól tudják, és ma már nem csak a színek közül válogathatunk, hanem a formák és a tokra biggyesztett kiegészítők között is.

Jó ötlet beruházni egy üvegfóliába is?

Az üvegfólia legalább annyira fontos védőeszköz egy okostelefon esetén, mint a tok. Nem hiába szerepel ez a kétféle terméktípus egymás mellett a legjobb webshopokban, ahogy az a SmartDiszkont esetében is megfigyelhető.

Az üvegfólia valóban egy nagyon vékony, üvegből készült lap, melynek elsődleges feladata a kijelző megóvása. Edzett és kemény felülete tesz arról, hogy az iPhone 15 készülékünk képernyője ne legyen tele karcokkal, és könnyebben tisztítható maradjon.

Az üveg kialakítása arról is gondoskodik, hogy amennyiben erős behatás éri a telefont, a lehető legtöbb energiát vezesse el az elülső oldal irányából. Ilyenkor gyakran összetörik a fólia, ezzel védve a kijelzőt, de pótlása olcsó és könnyen megoldható.

Léteznek már nem üvegből készült fóliák is, ezek szintén megtalálhatók a telefonos kiegészítőkkel foglalkozó e-boltokban. Nincsenek olyan pro és kontra érvek, melyek alapján eldönthető, hogy a valódi üveg fólia-e a jobb, vagy más típusok, itt mindenki a saját belátása szerint dönthet. Egy biztos, nem érdemes spórolni egy alig pár ezer forintos tétel megrendelésén, mivel az iPhone 15 betört kijelzője hatalmas kiadást jelent, ráadásul otthoni körülmények között nem is lehet cserélni ezt a főalkatrészt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek