Mindenki hall mindent: megújul a kommunikáció a santiagói metróban

iho   ·   2014.05.31. 11:30
santi0

A Hytera Mobilfunk nyert a Santiago de Chile metrójára kiírt rádiókommunikációs pályázaton. A szerződést már alá is írták. A Hytera helyi partnerével, a SICE Chilével szorosan együttműködve a cég digitális hang- és adatkommunikációs eszközöket telepít a metróba, amelyek biztosítják a teljes hálózaton a biztonságos és hatékony hang- és adattovábbítást. A Hytera négy kapcsolópontot és hetvenhét bázisállomást szállít le, ezek a chilei főváros metrójának összes vonalát lefedik. A rendszer hatékonyságának növelése érdekében a Hytera negyvenkét diszpécser munkaállomást is felállít, és hangrögzítő rendszerekkel látja el a metró irányítóközpontjait. A rádiós rendszerrel együtt a Hytera több mint kétezer TETRA rádiót szállít le – kezdve a kézi Hytera PT580H rádióktól a Hytera MT680 mobil rádiókon át egészen a metrószerelvényekbe beépített különleges rádiókig.

Száguldás az 5-ös vonalon. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: wikipédia)

A santiagói metrót (Metro de Santiago) a Metro S.A. üzemelteti. A metró 1975-ben kezdte meg működését, és Santiago központi régióját és annak mintegy 6 millió lakosát szolgálja ki. Több mint 100 állomásával és 100 kilométert meghaladó sínpályájával a Metro de Santiago jelenleg Dél-Amerika legnagyobb metrórendszere. A Metro de Santiago naponta több mint 2 millió 200 ezer utast szállít, és ezzel a negyedik legnagyobb városi közlekedési rendszernek számít az amerikai kontinensen az utazások száma alapján. Jelenleg öt vonal üzemel: az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 4A és az 5-ös, de már megvannak a tervek a 3-as és a 6-os vonal építésére is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek