Miniszteri látogatás a Kecskeméti Légibázison

MTI   ·   2012.04.05. 12:35

Hende Csaba honvédelmi miniszter üdvözölte az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagjait a kihelyezett ülésén, a Kecskeméti Légibázison. A bizottság a Magyar Honvédség műszaki, technikai, fegyverzeti és egyéb képességfejlesztéseit tárgyalta meg.

A kormány a haderő-fejlesztési igényeket, a haderő technikai állapotát és a nemzetgazdaság teherbíró képességét egyaránt figyelembe véve 2022-ig a honvédelmi költségvetés fokozatos növekedését irányozza elő – jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Kecskeméten.

(fotók: MTI/Ujvári Sándor)

A kormány elkötelezte magát, hogy megállítja a honvédelmi költségvetés nagyon sok éve tartó folyamatos nyirbálásának rendkívül káros folyamatát – mondta a miniszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának a kecskeméti légibázisra kihelyezett ülése után az MTI kérdésére válaszolva.

Hende Csaba hangsúlyozta: a határozat szerint 2013-tól 2015-ig a honvédelmi költségvetés nem lehet kisebb a jelenleginél, 2016-tól a GDP 0,1 százalékos évi mértékével emelkedik.

Kapcsolódó hírek