Mintaszerű egyhajtóműves leszállás Ferihegyen

iho   ·   2013.09.24. 12:50

A hajtóművek egyikének rendellenes működése miatt kért elsőbbségi leszállást Ferihegyen az Alitalia gépe, amely amúgy is Budapestre jött – mondta el az éjszaka történtekről az iho/repülésnek Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

Mint szavaiból kiderült, az A320-as azt a Róma-Budapest járatot repülte, amelynek gépe amúgyis itt éjszakázott volna. Az egyhajtóműves leszálláshoz a személyzet elsőbbségi eljárást kért, és a repülőtérnek ilyenkor kötelessége felkészülni egy esetleges veszélyhelyzetre. A pilóták azonban tökéletesen végrehajtották az egyhajtóműves landolást, amit egyébként szimulátorban bőven gyakorolnak és aminek végrehajtásából félévenként kell vizsgázniuk – tette hozzá a szóvivő.

Az A320-as a felvonuló tűzoltók és más reptéri egységek készenléte közepette normálisan begurult az állóhelyére, az utasok kiszálltak, a gépet ezután átvontatták az Aeroplex műszaki bázisára, a légitársaság pedig egy másik gépet küldött, amellyel a reggeli járat rendben el is indult Róma felé. Vagyis semmiféle különleges beavatkozásra semmiféle szerv részéről nem volt szükség, hangsúlyozta Hardy.

 

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.