Mit tegyünk, ha a kedvencünk allergiás a gabonára?

iho   ·   2019.05.20. 05:33

Ilyenkor természetesen beindul a nagy keresgélés, hogy megtaláljuk számára azt, ami ebben a formában is a legjobb dolgokat tartalmazza. Így azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy milyen összetevőkkel helyettesítik a gabonákat. Mert fontos, hogy amit kiegészítésként beletesznek a kutyatápokba, az meg is feleljen az életkorának, méretének és még számos más speciális tulajdonságának.

Meglehetősen fontos, hogy bár gabonát nem fogyaszthatnak, de annak helyére a megfelelő tápanyag lépjen. Mivel ha csak úgy, önhatalmúlag elhagyjuk a fenti diagnózis vagy egyéb más okok miatt a gabonákat, akkor az rövid időn belül hibás, hiányos tápláláshoz vezet. Remek megoldást jelenthetnek a gabonamentes Belcando eledelek, amikben a gabonákat amaránttal pótolják. Ha valaki nem ismerné, ezt a haszonnövényt már az aztékok is ismerték és állandó jelleggel fogyasztották, tehát igen régre nyúlik vissza a múltja, mondhatni az emberiség egyik legősibb haszonnövénye.

Ez a növény a disznóparéjfélék családjába tartozik, hasonlóan más zöldségfélékhez, mint amilyen a spenót, a répafélék és a mángold is. Ezek a zöldségek, de főleg az amaránt - más szénhidrát forrásokkal ellentétben - lényegesen magasabb mértékben tartalmazzák az alapvető tápanyagokat, mint amilyenek a fehérjék, az esszenciális aminosavak, a lizin, a telítetlen zsírsavak, valamint az ásványi anyagok és a nyomelemek.

Az amaránt gluténmentességének hála, még a különböző emésztési problémával küzdő kisgyermekek számára is megfelelően hasznosítható, így nem véletlen, hogy ezzel egészítik ki a hasonlóan érzékeny kutyák eledelét is. Ezek természetesen kizárólag ellenőrzött termesztésből származnak, így maximálisan megbízhatóak.

Tehát nem véletlen, hogy a Belcando táplálkozástudományi kutatói felfigyeltek az amarántra, mint lehetséges helyettesítő növényre, ezért az értékes gabona-helyettesítőt mindenhol felhasználták, ahol lehetett. Kifejezetten jó, ha ilyet tartalmaz egy eledel, de ettől függetlenül ott az igazán hasznos, ahol a gabonák helyettesítését kell megoldani. A csomagolását nem lehet eltéveszteni, mivel meglehetősen feltűnő, így akkor is érdeklődésre tarthat számot, ha éppen nincs szó érzékenységről.

Kistestű kutyafajták számára fejlesztették ki a Belcando Finest Grain-free Bárányhússal vagy Lazaccal készült változatát, közepestől a nagytestű fajtákig pedig a Belcando Adult Grain-free-t vagy Adult Grain-free Ocean Fish-t érdemes keresni.

Ha hatékony gluténmentes megoldást keres, nyugodt szívvel forduljon a Kedvence.hu szaktanácsadóihoz, mivel tudják, hogy “a lényeg az összetételben van”.

Kapcsolódó hírek