Mitől lesz extrém biztonságos egy bejárati ajtó?

iho   ·   2019.07.23. 03:13

(x)

Persze nem ezek a jellemzők teszik alkalmassá őket az otthonok megvédésére; mondhatjuk azt is, hogy ezek csupán extrák.

Ezek után lássuk, hogy mi az a 6 tulajdonság, amitől igazán biztonságos lesz egy bejárati ajtó!

Többpontos záródás a maximális védelemért

Amikor több pontot említünk, akkor természetesen nem a hagyományos ajtóknál szokásos 1-2 tüskéről beszélünk, és nem is egy kevésbé jó minőségű biztonsági bejáratról, aminek 5-10 tüskéje van. A HiSec biztonsági ajtók ezzel szemben 15+1 acéltüskével záródnak, és 6 reteszelési ponttal, 3 irányban reteszelnek: alul, felül és a kilincs oldalán.

Ezenkívül a tüskék sokkal mélyebben süllyednek a tokba, mint a normál ajtók tüskéi, ami még ellenállóbbá teszi ezeket a bejáratokat a behatolásokkal szemben.

Süllyesztett zsanérok

Az acéltokba süllyesztett négy masszív csuklópántnak köszönhetően egy HiSec biztonsági ajtót nagyon nehéz – ha nem lehetetlen – kiemelni. Ahhoz ugyanis hozzá kellene férni feszítővassal a zsanérokhoz, ez viszont gyakorlatilag kizárt.

A tokszelvény maga acéllemezből készül, és 1,5 milliméter vastag. Merev, nem deformálódik el, így a zárszerkezet pontosan illeszkedik.

Acéllemez borítás

A HiSec biztonsági ajtók oldalanként 1,25 milliméteres – azaz összesen 2,5 mm – acélborítást kapnak. Emellett az ajtókban acélszerkezetű merevítés is található, ami tovább növeli a behatolással szembeni ellenállóságukat.

Nagy szárnyvastagság

Ha megnéz más ajtókat, akkor általában 4,5-5,5 centiméteres szárnyvastagságot talál, míg a HiSec biztonsági bejáratoknál ez a paraméter 7 cm.

Megerősített kilincs

A betörők gyakran próbálkoznak a kilincs lefeszítésével, amikor be akarnak jutni egy lakásba. Ha azonban a kilincs pajzs rendelkezik a szükséges megerősítéssel, akkor kevésbé valószínű, hogy sikerrel járnak.

Fúrásvédelemmel ellátott zárbetét

A zárbetétek feltörésének leggyakoribb módjai a zársöprés, a finomnyitás és a magkihúzás. Nem árt tehát, ha a zárbetét biztosítja a megfelelő védelmet ezekkel a módszerekkel szemben, és ha még fúrásvédővel is el van látva. A HiSec biztonsági ajtók cilinderbetétei MABISZ minősítéssel rendelkeznek, ami garancia arra, hogy védelmet nyújtanak a behatolókkal szemben.

Ezek tehát egy biztonsági ajtó legfőbb ismérvei, de hasznos lehet még a beépített optikai kitekintő – azaz kukucskáló – is, hogy csak annak nyisson ajtót, akit tényleg be akar engedni a lakásba.

Kapcsolódó hírek