Mitől lesz extrém biztonságos egy bejárati ajtó?

iho   ·   2019.07.23. 03:13

(x)

Persze nem ezek a jellemzők teszik alkalmassá őket az otthonok megvédésére; mondhatjuk azt is, hogy ezek csupán extrák.

Ezek után lássuk, hogy mi az a 6 tulajdonság, amitől igazán biztonságos lesz egy bejárati ajtó!

Többpontos záródás a maximális védelemért

Amikor több pontot említünk, akkor természetesen nem a hagyományos ajtóknál szokásos 1-2 tüskéről beszélünk, és nem is egy kevésbé jó minőségű biztonsági bejáratról, aminek 5-10 tüskéje van. A HiSec biztonsági ajtók ezzel szemben 15+1 acéltüskével záródnak, és 6 reteszelési ponttal, 3 irányban reteszelnek: alul, felül és a kilincs oldalán.

Ezenkívül a tüskék sokkal mélyebben süllyednek a tokba, mint a normál ajtók tüskéi, ami még ellenállóbbá teszi ezeket a bejáratokat a behatolásokkal szemben.

Süllyesztett zsanérok

Az acéltokba süllyesztett négy masszív csuklópántnak köszönhetően egy HiSec biztonsági ajtót nagyon nehéz – ha nem lehetetlen – kiemelni. Ahhoz ugyanis hozzá kellene férni feszítővassal a zsanérokhoz, ez viszont gyakorlatilag kizárt.

A tokszelvény maga acéllemezből készül, és 1,5 milliméter vastag. Merev, nem deformálódik el, így a zárszerkezet pontosan illeszkedik.

Acéllemez borítás

A HiSec biztonsági ajtók oldalanként 1,25 milliméteres – azaz összesen 2,5 mm – acélborítást kapnak. Emellett az ajtókban acélszerkezetű merevítés is található, ami tovább növeli a behatolással szembeni ellenállóságukat.

Nagy szárnyvastagság

Ha megnéz más ajtókat, akkor általában 4,5-5,5 centiméteres szárnyvastagságot talál, míg a HiSec biztonsági bejáratoknál ez a paraméter 7 cm.

Megerősített kilincs

A betörők gyakran próbálkoznak a kilincs lefeszítésével, amikor be akarnak jutni egy lakásba. Ha azonban a kilincs pajzs rendelkezik a szükséges megerősítéssel, akkor kevésbé valószínű, hogy sikerrel járnak.

Fúrásvédelemmel ellátott zárbetét

A zárbetétek feltörésének leggyakoribb módjai a zársöprés, a finomnyitás és a magkihúzás. Nem árt tehát, ha a zárbetét biztosítja a megfelelő védelmet ezekkel a módszerekkel szemben, és ha még fúrásvédővel is el van látva. A HiSec biztonsági ajtók cilinderbetétei MABISZ minősítéssel rendelkeznek, ami garancia arra, hogy védelmet nyújtanak a behatolókkal szemben.

Ezek tehát egy biztonsági ajtó legfőbb ismérvei, de hasznos lehet még a beépített optikai kitekintő – azaz kukucskáló – is, hogy csak annak nyisson ajtót, akit tényleg be akar engedni a lakásba.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.