​Modellek Szabadkáról

Tripolszki Dalibor   ·   2015.01.03. 11:30
00kicsi

A kiállítás a szabadkai városnapi rendezvények része volt. A szervezés a Vert Róbert vezette, húsztagú modellezőcsapat munkáját dícséri. A Free Time Rail néven ismert vasútmodellező egyesület már több bemutatkozáson van túl. Tavaly áprilisban például szintén Szabadkán, a Politechnikai Iskolában mutatták be terepasztalukat.

A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A modulokból több mint harminc méter hosszú terepasztal építhető össze. A H0 építési nagyságban megépített terepen egyelőre analóg üzemmódban közlekednek a vonatok, de terveik között szerepel a digitálisra átállás. Túlnyomórészt svájci ihletésű vonatok közlekednek, de megtalálhatók az asztalon az osztrák vasút jellegzetes szerelvényei is, sőt a valamikori jugoszláv vasutak 642-es sorozatú dízel-elektromos mozdonya is feltűnik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.