Modernizáció és fenntartható fejlődés a műanyaggyártásban

iho   ·   2020.06.09. 09:19

(x)

A műanyag-előállításban alkalmazott technológiák

Ami az alapanyag-előállítást illeti, a minőségellenőrzés itt nem a gyártásnál, hanem már a beszállítók minősítésénél kezdődik. Csak minőségi alapanyagból lehet minőségi készterméket gyártani. Az alapanyagok is modernizálódnak, a műanyagtermékek egy részét ma már biológiailag lebomló alapanyagokból gyártják.

A beszállítók által biztosított alapanyagok mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az újrahasznosítás is. A modernizáció következtében ma már a műanyaggyártás során keletkezett hulladékokat is újra tudják hasznosítani házon belül, csökkentve ezáltal a globális anyagköltségeket.

A csomagolóanyagok gyártásánál az egész termelési folyamatot végigkíséri a minőségellenőrzés, kiegészítve egy átfogó projektmenedzsmenttel és termelésirányítási rendszerrel.

A késztermékek előállításánál mind a fröccsöntésben, mind a komplett gyártósorok kialakításánál, mind a csomagolásban, raklapozásban találhatunk korszerű módszereket.

A modern műanyaggyárak a legkülönbözőbb vásárlói igényeket is ki tudják elégíteni. A korszerű nyomdagépek képesek nagy felbontású képek nyomtatására is. A termékek akár anyagukban is színezhetők, és akár a csomagolóanyagok is lehetnek egyediek.


A piacvezető gyárak jellemzője, hogy akár pillanatok alatt képesek egyik termékről egy másikra átállni, a legkisebb méretűtől a legnagyobbig mindenféle terméket gyártani.

A Parainesis cég pédául nem csupán a termelőeszközeit modernizálta, hanem a vásárlói igények minél teljesebb körű kiszolgálását is, a termékek gyártását és értékesítését kiegészítette tanácsadással. Segít, hogy milyen alapanyag-keverék felel meg a legjobban, melyik méret a legmegfelelőbb, hogyan lehet a készterméket olcsóbban előállítani.

Csak néhány példa, mennyi mindent is gyárt egy műanyaggyártó cég:

  • Biológiailag lebomló zsákok
  • Tasakok
  • Zsugor-, stretch-, takaró-, raklaptartó és építési fóliák
  • Pelletes-, hulladék-, sittes-, meszeszsákok
  • Fóliatömlők

Összegzés

Naponta jelennek meg új megoldások az ipari automatizálásban. A műanyaggyártó cégek esetében különösen fontos az új technológiák ismerete és aktív használata. A környezetbarát megoldások keresése folyamatos feladat.

Kapcsolódó hírek