Most már Fradi-mozdony is járja a síneket

Kemsei Zoltán   ·   2014.09.02. 13:45
00kicsiuj

A Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott átadóünnepségen Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt, igazgatóságának elnöke, CEO elmondta, hogy több szempontot figyelembe véve döntöttek a mozdony felmatricázásáról. Az üzleti megfontolásokon – a gép nemcsak határainkon belül közlekedhet, de országoin belül is több potenciális megrendelőhöz juttatja el a társaság nevét – túl a kézilabdacsapat sikereit felidéző dekoráció az összefogás, a csapatban gondolkodás, és cselekvés erejét, örömét is közvetíti. A most bemutatott mozdony a MÁV csoport és a Rail Cargo Hungaria közötti együttműködést is szimbolizálja.

A csoportkép álló sorában balról az első Jeney zsolt Ákos, a Ferencváros női kézilabda-szakosztályának elnöke, második dr. Kovács Imre, a Rail cargo Hungaria Zrt. igazgatótanácsának elnöke<br>(forrás: Rail Cargo Hungaria Zrt.)

Jeney Zsolt Ákos, az FTC kézilabda-szakosztályának elnöke köszönetetmondott a mozdony felmatricázásának lehetőségéért, továbbá a Rail Cargo Hungaria négyéves támogatásáért. Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója a felmatricázott mozdonyok jelentőségét, a közeli és a távoli múlt jelentős személyiségeinek megörökítését emelte ki.

Az elkészült mozdony piros-fehér-zöldben: a Fradin kívül a nemzeti színeket is viseli<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A névadó szponzor iránti hálán túl a mozdonydekoráció a két egymás utáni, 2011-es és 2012-es KEK-győzelemnek is emléket állít, Jeney Zsolt Ákos szerint külön megtiszteltetés, hogy akár az Aranycsapathoz, akár Mátyás királyhoz vagy Gábor Áronhoz, Kandó Kálmánhoz hasonlóan most a Fradi női kézilabdacsapata is egy, a határokat is átlépő mozdony oldalán díszeleg.

Csoportképen a kézis lányok

Felmerülhet a kérdés: vajon miért a Start egyik mozdonya viseli a dekorációt? A gép – másokkal együtt – többször fut a Cargo bérletében, tehervonatokkal, és a két cég közötti együttműködést is szimbolizálhatja az, hogy pont az ötös Teknő kapta a matricát. Természetesen igazán látványos az „ablakos” vonatok élén lehet, igyekeznek a gép fordáját úgy igazítani, hogy minél többen találkozhassanak a mozdonnyal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek