Moszkva: reptéri szigor az olimpia idejére

iho   ·   2014.01.14. 18:20
cim2

A téli olimpiával kapcsolatos biztonsági rendszabályok részeként Moszkva két legnagybb repülőterén, Vnukovón és Seremetyevón február 7-től március 21-ig tilos mindennemű folyadék felvitele a kézipoggyászban.

Sem zselés, sem aeroszolos terméket nem szabad a fedélzetre vinni. Sőt, nem tesznek a szigorú ellenőrök kivételt a gyógyszerekkel és a bébiételekkel sem.

Pontosabban Vnukovón megengedik, hogy az utas folyékony gyógyszert vihessen magával abban az esetben, ha annak szükségességéről hivatalos orvosi igazolást mutat fel az ellenőrzés során.

Mindeközben Moszkva harmadik nagy repülőterén, Domogyedovón, illetve Szentpéterváron továbbra is engedélyezik a folyadékok felvitelét 100 mililiterig.

Hogy az utasoknak ez milyen problémát okoz, arra a híradás annyiban utal, hogy egy Seremetyevo-New York járat átlag tíz órás repülést jelent. Igaz, tehetjük hozzá, ez idő alatt azért az utas hozzájuthat folyadékhoz a fedélzeti kiszolgálás révén, de hogy egy kisgyerek gyerek mit eszik bébipüré helyett, az kérdéses.

Az angol nyelvű orosz lap, a Moscow Times arra emlékeztet, hogy a csecsen lázadók egyik vezetője parancsot adott híveinek a téli olimpia elleni terrortámadásokra. Az orosz közlekedési miniszter, Maxim Szokolov jelezte, a biztonsági ellenőröknek joguk van bármilyen, az utas által által a kézipoggyászban szállított gyógyszeres fiolát vagy üveget kinyitni, ha kétségesnek ítélik, hogy abban valóban gyógyszer van-e.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek