Munkatársat keresünk

iho/vasút   ·   2012.08.23. 12:09

Komoly elvárásoknak kell leendő munkatársunknak megfelelnie. Muszáj hozzájárulnia ahhoz, hogy az ihón megjelenő írások forrásai megfelelők legyenek, szilárd bizonyítékokon rögzüljenek, nyelvezetük pedig világosan és pontosan fejezze ki a szerző mondanivalóját.

Legyen szókincse, és felejtse el a hivatalokban, többek között a vasútnál is használt csinovnyiknyelvet. Nem árt, ha van sajtóműfaji jártassága: a készség szintjén ír hírt, jegyzetet, tudósít, glosszáz és készít interjút. Sőt, kapásból vágja, hogy a hír hat alapkérdése: mi, mikor, hol, hogyan, milyen szereplőkkel, miért (történt)? A hírré válás feltételeit is a dinamikus sztereotípia nívóján sorolja: fontosság, újdonság, aktualitás, ismert szereplők, szokatlanság.

Felismeri és elutasítja a politikai propagandát, képes összefüggésekben látni és gondolkodni. Erénye a munkabírás, az információk helyes értékelése és értelmezése, továbbá analízise és közreadása. Újdondászunknak tudnia kell, hogy a kifejezés szabatosságát és a gyorsaságot olvasóink tízezrei becsülik sokra. Vannak forrásai, kapcsolatai. Felkészült, informált és beszél angolul. Vagy németül. De a flamand, svéd, olasz kombinációt is értékeljük.

Kor, számlaképesség és elhivatottság nem akadály.

Amit ígérhetünk: kemény gályázást és az írások kőkemény olvasói kritikáját, de időnként közös sörözéseket. Néha érthetetlen főnököket, ám azért soha nem szólunk, ha valaki okosabb és tájékozottabb nálunk. Továbbá közvetlen betekintést egy olyan világba, ahol a közlekedés összes műfaja (vasút, közút, hajózás és repülés) testközelből nyűgöz le.

És ha még ezek után is szeretne Magyarország egyetlen, befolyásos és széles körben magasra értékelt közlekedési hírportáljánál dolgozni szerkesztő újságíróként, akkor küldje el önéletrajzát a következő e-mail címre: thf@indohaz.hu. Sőt, még ide is: iroda@indohaz.hu.

Kapcsolódó hírek