Munkaügyi pert indít a MÁV

iho   ·   2014.08.13. 09:01

Olyan pénzekről van szó, amelyeket még 2010 előtt, a Gyurcsány-kormány idején kötött szerződések alapján szerinte jogtalanul fizettek ki jogelődjénél, a MÁV Informatika (MÁVI) Zrt.-nél.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a társaság munkaügyi pert indított Sz. György, a MÁVI korábbi értékesítési és üzletfejlesztési igazgatójával szemben, hogy megállapodás semmissége jogcímen fizessen részére mintegy húszmillió forintot és annak kamatait. A MÁV Szolgáltató szerint ugyanis Sz. Györgynek munkaviszonya megszüntetésekor nem járt volna hathavi végkielégítés és hathavi felmondási idő, csupán harmincnapi felmentési/felmondási időre járó munkabér. A társaság továbbá vezető állású munkavállaló által okozott kár jogcímén kérte a bíróságtól, hogy kötelezze Sz. Györgyöt mintegy ötmillió forint és kamatai megfizetésére, mivel a NAV által megállapított adókülönbözet, illetve adóbírság egy részének keletkezésében ő is érintett volt, így a MÁV Szolgáltató álláspontja szerint a részére kárt okozott – írja a lap.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek