Munkavédelmi cipők: használjunk talpbetétet!

iho   ·   2019.11.13. 10:09

(x)

Mi a baj a munkavédelmi cipővel?

A munkavédelmi cipő esetében más szempontok érvényesülnek, mint más lábbelik esetében. A talp általában vastag, hogy megvédjen a szúrt sérülésektől. A felső rész erős anyagú, maga a cipő pedig sokszor nehéz a beépített védelmi eszközöknek, fém betéteknek köszönhetően. Ezek a tulajdonságok pedig kényelmetlenné teszik.

A munkavédelmi cipő talpa nem hajlik könnyen, a láb csúszkálhat, az egész napos állás pedig egyébként is nagy terhet ró a boka és a lábujja izmaira és ízületei. Bár a munkavédelmi cipők többségét speciálisan állómunkához tervezik, érdemes egy-két plusz kényelmi intézkedést tenni.

Talpbetét munkavédelmi cipőbe

Láb-, boka-, térd- vagy derékfájdalom esetén is érdemes talpbetétet tenni a cipőbe. Léteznek kifejezetten egyéni igényekre szabott darabok, de ha egyébként egészségesek vagyunk, akár a készen kapható megoldás is sokat segíthet.

Az Értéksziget gyógyászati segédeszköz webáruház szakértői azt ajánlják, a talpbetétünk legyen:

  • képes tompítani a nyomást
  • jó ütéselnyelő képességű
  • jól szellőző

A talpbetét megfelelő pozícióban tartja a lábunkat. Segít a széles lábrész miatt folyamatosan „kapaszkodó” lábujjakat ellazítani, és csökkenti a bokára, ezzel pedig a térdre és felsőbb ízületekre is átterjedő terhelést.

A kompressziós harisnya is segít

A fájdalom oka gyakran nem csak az izmok és ízületek terhelésére vezethető vissza. Az állómunka során sokan tapasztalják, hogy a lábuk megdagad. Ez a jelenség általában a nyirokkeringés vagy a vérkeringés zavarát jelzi. A folyamatos álló helyzetben a folyadék a bokák felé áramlik, a szervezet pedig egy idő után „belefárad” a visszaáramoltatásába, így a boka táján és a lábfejen ödéma alakulhat ki.

A kompressziós harisnyanadrág viselése enyhíthet a feszítő fájdalmon és a nehéz láb érzetén. Bár huzamosabb ideig, minden nap csak indokolt esetben tanácsos viselni, alkalomszerűen (például csak éjszakás műszakban, melegben vagy a legnehezebb napokon) rengeteget tehetünk vele a megelőzésért. A kényelem hosszú távon meghálálja magát – kipihentebbek maradunk, és a teljesítményünk is növekszik.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.