Nagyszombaton indul a 170. balatoni hajózási szezon

MTI/iho   ·   2016.03.14. 11:34

Az önkormányzatok tulajdonában lévő hajózási társaság az új menetrendjében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy menetrend szerinti járatain túl is megközelíthetőek legyenek hajóval a tóparti rendezvények. Egyedi járatokkal kívánja biztosítani a társaság továbbá, hogy a főszezonon kívül is elérhetőek legyenek a települések hajóval.

A menetrend szerinti hajójáratok sűrűségét és indulását az igényekhez igazították, ami egyebek közt kedvezően érinti a Fonyód–Badacsony közti átkelést már az előszezonban is. Idén a Balatonlelle–Balatonboglár–Badacsony járat heti két alkalommal már Szigligetig közlekedik, hetente kétszer pedig új járat indul Balatongyörökről Balatonmáriafürdőre. A főszezonban lesznek késő esti hajójáratok is, és bevonják a menetrendi hajózásba a cég gyorshajóit.

Az utasok számára könnyebben értelmezhető kiadványok, tájékoztató anyagok készültek a 2016-os évre, továbbá az idén már öt hajóállomáson működnek a MÁV-val és a Volán-társaságokkal közösen üzemeltetett utastájékoztató, menetrend kijelző rendszerek. A kikötők mellett már a vasútállomásokon is tájékozódhatnak az utasok a hajóindulások időpontjairól. A legfrekventáltabb Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalon a hajókra telepített utastájékoztató rendszer is működik majd, továbbá nyártól minden hajón és a közforgalmi kikötőkben lesz ingyenes wifi-szolgáltatás.

A menetrendi járatokon kívül a hajózási társaság programkínálatában szerepel egyebek közt „Varázshajó” néven gyerekhajó program, továbbá több kikötőből indul sétahajó borkóstolóval a fedélzetén, valamint Balatoni Minimax Gyerekhajó. Vasárnap esténként pedig Siófokon meglepetés programot kínáló élményhajók üzemelnek majd.

A Bahart az elmúlt három évben nem emelt árakat, és a maximális jegyáremelkedés az idei évben sem haladja meg egyik útvonal esetében sem a 100–200 forintos nagyságrendet. A társaság az idei szezonra új díjzónákat alakított ki az eddigi kilométer övezetek helyett. Az online jegyvásárlás lehetőségét jövőre tervezik bevezetni.

A balatoni kompárak nem változnak. A korábbi években május végétől bevezetett járatsűrítést az idén már március 25-étől érvénybe léptetik, így akkortól nem óránként, hanem 40 percenként fog közlekedni a komp Szántód és Tihany között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek