Napelemes motorkocsikkal csábít a Királyréti Erdei Vasút

iho/vasút   ·   2018.04.12. 16:15
400px_kiralyret

A Királyréti Erdészet zéró emissziós járművei március 29-én tettek sikeres pályavizsgát a Márianosztra és Nagybörzsöny közötti vonalszakaszon. A megújuló energiaforrást használó motorkocsikban egyenként harminckét utas foglalhat majd helyet. A Vili becenevű, 8204 001-es egységet még 2013 májusában mutatták be a nagyközönségnek, majd üzembe is helyezték.

Társat kapott Vili, a 2013 óta a Királyréti Erdei Vasútnál szolgálatot teljesítő napelemes motorkocsi. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Királyréti Erdészet Facebook-oldala)

A második, 94 55 8531 002-8 pályaszámú napelemes kocsi forgalomba állításához is már csak egyetlen engedélyre van szükség, amit remélhetőleg májusig meg is szerez a Királyréti Erdészet. A járművek óránként legfeljebb huszonöt kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek, noha műszakilag ennél többre is képesek lennének.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek