Napi hajójárat a Tisza-tavon

iho/hajózás   ·   2012.04.02. 14:30

Új mérföldkövéhez érkezett a Tisza tavi hajózás. A nyári szezonban hajójáratot indítanak ugyanis Tiszafüred és Poroszló között – adta hírül a szoljon.hu.

A tervek szerint június 16-án Poroszlóról, a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből indul el Tiszafüredre, a Robin Kalandsziget kikötőjébe. Ez a hajóút kellemes ötvözete a kényelmes helyváltoztatásnak és a Tisza tó vízi ösvényei felfedezésének.

Az út hossza 1 óra 15 perc, az útvonal pedig a Kis-Tisza hangulatos medrében, majd a Tiszán keresztül haladva a Füredi-öblítő csatornán vezet végig. A hajó augusztus végéig mindennap közlekedik.

Poroszló polgármestere, Bornemisza János az iho/hu kérdésére elmondta: a hajójáratot egy vállalkozó indítja, ami pedig a hajójárat utasai számára különösen vonzóvá teszi majd az idelátogatást, az Európa egyik legnagyobb, 500 ezer literes édesvízi akváriuma, ami feltehetően Poroszló egyik legfontosabb látványossága lesz. Az önkormányzat kft.-je készíti majd a stéget, amihez a vállalkozó beruházásában épülnek ki a kikötői berendezések.

Kapcsolódó hírek