Napsütés, jókedv, repülés: budaörsi anzix

Márványi Péter   ·   2013.09.29. 18:00
cim2

A Legendák a levegőben szervezője az iho/repülésnek adott előzetes interjújában azt mondta: az embereknek igenis van igényük arra, hogy ilyesfajta repülő népünnepélyen vegyenek részt.

Továbbgondolva: az embereknek feltehetően arra van igényük, hogy testközelben élvezzék, figyeljék a repülést, ezt az eredetileg a kívülállóknak kicsit talán misztikus, de mindenképp különleges tevékenységet. Úgy is mondhatnánk, hogy az embereknek megvan az a vágyuk, hogy valami közük legyen a repüléshez. Nos ezt a derűs óhajt lehetett érezni leginkább a levegőben a gulyás és a repbenzin szagának kellemes keveredése közepette.

Klikkeljen a fotóra, és nézze meg galériánkat!

A felsorakozó gépek és pilóták pedig arra is alkalmat nyújtottak, hogy érzékeltessék ennek a különleges tevékenységnek a meglepő gazdagságát: a szépen sikló paplanernyőktől a kemény figurákat repülő motorosgépig, az oldtimer csattogó csillagmotorosoktól a keményen búgó modern kisgépekig, az egyszemélyes helikoptertől az örökre a földre kényszerítve is gyönyörű, klasszikus vadászokig és a csendesen táncoló műrepülő vitorlázóig.

A reptér és a pilóta portréja: Budaörs és Rohács Tamás

Jó volt ez a szombat Budaörsön. A szerző számára ráadásul különleges élménnyel, egy Kánya-repüléssel fűszerezve, ami megér majd egy külön beszámolót.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek