Ne halogassuk tovább az otthoni munkákat!

iho   ·   2020.05.08. 09:46

(x)

A sors azonban úgy hozta, hogy az elmúlt hetekben a nap 24 órájában házunk, lakásunk falai közé szorultunk. Használjuk ki a nagyszerű lehetőséget, ne halogassuk tovább a munkálatokat! Ehhez adunk az alábbiakban néhány praktikus tanácsot.

Milyen munkálatok várnak ránk?

Nézzük sorra, mi minden szorulhat javításra, cserére. Több olyan munka is akad, amihez nem szükséges szakember segítségét kérni.

  • Kezdjük például azzal, hogy megnézzük az összes zárat a lakásban. A meglazult csavarokat húzzuk meg, vagy ha úgy ítéljük meg, cseréljük le a zárakat.
  • Vizsgáljuk meg a csapokat is. A kevésbé csöpögő csaptelepeket könnyedén megjavíthatjuk magunk is, ha van hozzá megfelelő szerszámunk.
  • A fiókjavítás is az egyszerű műveletek közé tartozik. Nyikorog az ágy, a szék vagy az asztal lába? A csavarok meghúzásával könnyen orvosolhatjuk a problémát. Továbbá, ha van hozzá affinitásunk, egy kis kreativitással fel is újíthatjuk régi bútordarabjainkat.
  • Itt az ideje a kiégett villanykörték cseréjének is!

Ezekhez a feladatokhoz nem szükséges szakembert hívni, viszont rendkívül hasznos időtöltés lehet, ami értelmet és célt ad a napjainknak. Sok-sok kellemes órát, napokat tölthetünk el környezetünk építésével, szépítésével.

Biztatunk mindenkit, hogy járja körbe az otthonát és készítsen egy tervet a munkálatok idejére.

Nézze át a szerszámosládáját, ha valami hiányzik a készletből, gyorsan beszerezheti a VasMuszakiBolt.hu webáruházból.


Milyen szerszámokra lesz szüksége?

  • Csavarhúzókészlet: nemcsak otthon, de az élet minden területén jól jöhet egy jól összeállított csavarhúzókészlet. Nem hiányozhat a férfiak szerszámosládájából. Előny, ha a készletben több fajtájú és méretű csavarhúzó is van.
  • Mérőszalag: nagyon hasznos, bármikor szükség lehet rá, ezért jó, ha kéznél van. A precíz mérés mindennek az alapja.
  • Kalapács: jó hasznát vesszük, ha gyorsan fel akarunk rakni egy képet a falra és be kell ütni egy szöget.
  • Csípőfogó, harapófogó: jó, ha van, mert akár komolyabb munkálatokra is szükség lehet, például ha egy huzalt vagy drótot kell elvágni. De ha csak egy szöget kell kihúzni valamiből, akkor is hasznát vesszük.
  • Különböző méretű és típusú csavarok: amilyen kicsik, olyan nagy jelentőségűek.

Az otthoni balesetek elkerülése végett ne feledkezzen meg a munkavédelmi eszközökről sem!

Végül, de nem utolsó sorban, fogadja meg a mondást: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!

Kapcsolódó hírek