Négy csík és egy virág: egy ifjú kapitány érkezése

iho   ·   2014.07.31. 08:45
cim

A repülőtérre a mai modern utasszállító gépek rendszerint kétfőnyi repülőszemélyzettel érkeznek, de ezúttal hárman ültek a Lutonból leszálló Wizz-320-as kabinjában. A „jump-seat” egy oktató kapitányé volt, a bal ülésből egy boldog, 34 éves fiatalember kászálódott ki, mint kiderült, sikeres vizsgaút végeztével, immár jogosan viselt négy csíkkal az ingén.

A Luton–Budapest járat...

Mostanság Ferihegyen viszonylag ritka friss kapitányok avatása, fogadása. A szerdai alkalmat az iho/repülés számára az is érdekessé tette, hogy a friss gépparancsnok Széchey Márton, aki külső munkatársként ötleteivel, tanácsaival, szakvéleményével részese volt portálunk beindításának. A köszöntésére összegyűltek a Légiközlekedési Kulturális Központ vezetője, portálunk egykori egyik alapítója, Somogyi-Tóth Dániel segítségével az Aeropark gyönyörű, újjáélesztett Malév-Ikarusával mehettek elé a géphez.

...és friss kapitánya: klikkeljen a képre és nézze meg galériánkat!

És az első interjút is stílszeűen az Aeroparkban adta a fiatal gépparancsnok, ezt a beszélgetést később olvashatják. Most csak egy előzetes információ: a friss kapitányoknak az idősebb kapitányok általi elfenekeléses avatása ma már nem divat, de ettől még ez a pillanat, az első kapitányi landolás mégiscsak egy légikarrier igazi csúcsának számít. Reméljük, egyre több ilyen alkalomról adhatunk majd hírt ezután is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek