Nem adott ki közleményt a privatizációs szerződésről a Budapest Airport

MTI   ·   2012.03.07. 19:08

A Budapest Airport (BA) privatizációs szerződését csak a felek közös megegyezésével lehet nyilvánosságra hozni, ahogy az a privatizációs szerződéseknél általában is szokásos, így a BA nem adott ki közleményt a reptér privatizációs szerződésének nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban - közölte Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-vel.

A Budapest Airport elfogadja, hogy a privatizációs szerződések közérdekű információknak számítanak, ugyanakkor azt kéri az Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, hogy ne legyenek teljesen nyilvánosak - adta hírül szerda délután az index.hu hírportál, azt is közölve, hogy a reptér jogi lépéseket is kilátásba helyezett arra az esetre, ha nem csak azoknak adják ki a szerződéseket, akik írásban kérik tőlük.

A BA elvi álláspontja az, hogy a reptér privatizációs szerződését csak a felek közös megegyezésével lehet nyilvánosságra hozni, ahogy az a privatizációs szerződéseknél általában is szokásos.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.