Nem érkezett érvényes ajánlat a MiG–29-esekre

MTI   ·   2011.11.14. 14:57

Nem érkezett érvényes ajánlat az eladásra szánt nyolc MiG–29-es vadászgépre a pályázat lezárultáig – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hétfőn.

Mint írták: a vagyonkezelő – a Honvédelmi Minisztérium kezdeményezése alapján – augusztusában hagyta jóvá a nyolc MiG–29-es és a hozzájuk tartozó tartalék hajtóművek nyilvános pályázaton való értékesítését. A gépekre és a hajtóművekre külön-külön is lehetett pályázni.

A pályázat végéig csak a hajtóművekre érkezett a minimálárat meghaladó ajánlat a SOLAR Kereskedelmi és Szaktanácsadási Kft.-től – fűzték hozzá. A vadászrepülőgépek értékesítéséről az MNV Zrt. igazgatósága később hoz döntést – olvasható a közleményben.

Hende Csaba honvédelmi miniszter október végén, a Magyar Televízióban már közölte, hogy bár nyolc érdeklődő is jelentkezett a vadászgépekre kiírt pályázatra, végül nem sikerült eladni azokat. A tartalék hajtóműveket viszont sikerült értékesíteni – tette hozzá akkor.

A gépek eladásából származó bevételt a haditechnika korszerűsítésére fordítják majd, vagyis modernizálnak – mondta októberben a miniszter.

Kapcsolódó hírek