Nem indultak a nagy hidegben az érzékeny buszok

iho/közút   ·   2012.02.09. 16:50

Állásukat féltő, feldúlt emberek értestették arról a Dunántúli Naplót, hogy több napja nem tudnak eljutni munkahelyükre távolsági autóbusszal, annak ellenére, hogy a kis falvakba vezető utak le vannak tisztítva. Lapunkat Siklós és Harkány környékén élők hívták fel, de mint kiderítettük, nem csak ezen a területen voltak, és vannak problémák, járatkimaradások. Azt is megtudtuk, hogy a buszkimaradásoknak semmi köze nincsen ezúttal az utak járhatóságához.

A Pannon Volánnál egyelőre nem nyilatkoztak, de a baranyaa.online információi szerint az elmúlt napok rendkívül hideg időjárását már nem bírták elsősorban a legújabb, és újabb buszok. A járművekben ugyanis hagyományos gázolajat töltöttek, amelyből a hidegben kicsapódott a hozzáadott parafin, és emiatt az érzékenyebb, új buszok egy részét be sem lehetett indítani, „jobb” esetben elindultak, „csak” a fűtés nem üzemelt.

A Pécsről induló, és ideérkező járatok közül a lap információi szerint napi 20-25 maradt ki az elmúlt napokban, a vidéki számok egyelőre nem ismertek.

A Dunántúli Napló információi szerint a Pannon Volán a történteket észlelve, azonnal lépett, és rendeltek a Moltól speciális, mélydermedésű, azaz a mínuszokat jobban viselő üzemanyagot, amelyből az első, de egyben jelentős szállítmány csütörtökön késődélelőtt érkezett meg a baranyai megyeszékhelyre. Ezért remélhetőleg már pénteken, de legkésőbb a hétvégén újra teljesíteni tudják a menetrendet – nyilván az útviszonyok miatt előfordulhatnak kisebb késések.

Kapcsolódó hírek