Nem lesz kecskeméti repülőnap jövőre

iho   ·   2014.11.12. 09:00
cim

Nem lesz repülőnap 2015-ben az MH-59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A hírt a Honvédelmi Minisztérium Sajtóosztálya erősítette meg az Airshowinfo portál kérdésére. Az évente több százezer embert vonzó esemény jövője egyelőre még nem ismert, olvasható a weboldalon.

A korábbi találgatások, a Magyar Légierő jövő évi feladatai már jelezték azt, hogy a méltán híres katonai repülőtalálkozót a jövő évben biztosan nem fogják megrendezni. A kecskeméti Puma Századnak a jövő év többek közt Szlovénia és a Baltikum légterének ellenőrzésével illetve a közvetlen légi támogatási képesség (close air support – CAS) megszerzésével fog nagyrészt eltelni, természetesen legfontosabb feladatán, Magyarország légtérének védelmén kívül. Az még egyelőre szintén nem ismert, hogy a Gripenek a 2015-ös repülőnap szezonban külföldi rendezvényeken részt vesznek-e.

Legutóbb 2013 augusztusán rendeztek repülőnapot Kecskeméten, amelynek apropója többek közt a Magyar Légierő fennállásának 75. évfordulója volt. A rendezvényen bemutatót tartott többek közt az Orosz Vitézek (Russian Knights/Russkiye Vityazi) is, de egész nap színes repülőprogrammal várták a szervezők a kilátogatókat. A hatalmas forróság ellenére a repülőnapot a tavalyi évben is emberek tízezrei keresték fel.

A kecskeméti airshow egyébként az elmúlt években kimagasló nemzetközi eredményeket ért el, a külföldi látogatók rohamos növekedése mellett 2010-ben Európa legjobb repülőnapjának választották, a Brüsszelben tartott EAC-European Airshow Council évenként tartott rendezvényén.

Sajnos a legközelebbi repülőnap megrendezéséig még legjobb esetben is 2016 nyaráig kell várni, azonban ennek bejelentésére is csak 2015 nyarán kerülhet sor, olvasható a portál cikkében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek