Németh Andor temetése

iho.hu   ·   2023.03.13. 19:10

A MÁV külsős műszaki szakértőjét, megszámlálhatatlan és páratlan vasúti fotó készítőjét a jövő hónapban helyezik örök nyugalomra. 

Még karácsony előtt tettünk eleget szomorú kötelezettségünknek, és adtunk hírt Németh Andor haláláról. Vasúti körökben szinte mindenki ismerte őt, megszállottságát, vasútszeretetét, kitartását. Egyet senki nem vitathat el tőle: rengeteget tett a magyar vasút emlékeinek megőrzéséért, megörökítéséért, a Magyar Vasúttörténeti Parkért, annak járműgyűjteményéért. Hagyatékát, fotógyűjteményét sikerült megmenteni, a közelmúltban 70 ezer filmkockát (ebből 45 ezer szkennelt), mintegy százezer digitális felvételt és többszáz videókazettát szállítottak teherautón a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol megkezdték a képanyag feldolgozását. 

Németh Andor temetése április 3-án, hétfőn 12 óra 45-kor lesz a Rákospalotai temetőben. Cím: Budapest, XV. kerület, Szentmihályi út 111., a Pólus Center közelében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

És mit adhat nekünk a Talgo?

T. H. F.   ·   2024.03.04. 16:35

Bár a kormány a minap második lépcsőben is tárgyalt a magyar vasúti közlekedés versenyképessége szempontjából létfontosságú járműbeszerzésekről és infrastruktúra-fejlesztésekről, egyelőre csak azt tűnik egyértelműnek: egyik esetben sem várhatók gyors megoldások.