Németh Andor temetése

iho.hu   ·   2023.03.13. 19:10

A MÁV külsős műszaki szakértőjét, megszámlálhatatlan és páratlan vasúti fotó készítőjét a jövő hónapban helyezik örök nyugalomra. 

Még karácsony előtt tettünk eleget szomorú kötelezettségünknek, és adtunk hírt Németh Andor haláláról. Vasúti körökben szinte mindenki ismerte őt, megszállottságát, vasútszeretetét, kitartását. Egyet senki nem vitathat el tőle: rengeteget tett a magyar vasút emlékeinek megőrzéséért, megörökítéséért, a Magyar Vasúttörténeti Parkért, annak járműgyűjteményéért. Hagyatékát, fotógyűjteményét sikerült megmenteni, a közelmúltban 70 ezer filmkockát (ebből 45 ezer szkennelt), mintegy százezer digitális felvételt és többszáz videókazettát szállítottak teherautón a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol megkezdték a képanyag feldolgozását. 

Németh Andor temetése április 3-án, hétfőn 12 óra 45-kor lesz a Rákospalotai temetőben. Cím: Budapest, XV. kerület, Szentmihályi út 111., a Pólus Center közelében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Életre kel az Elvira

iho/vasút   ·   2023.01.31. 12:00

Teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatán.

Vasút Nagyvasút

Harmincnégy halálos áldozat 2022-ben a vasúti átjárókban – eddig

iho/vasút   ·   2022.12.17. 12:00

A vasúti átjárós balesetek számának drámai megemelkedése miatt indította el a vasúttársaság 2022 áprilisában, Érj haza biztonságban! címmel országos balesetmegelőző kampányát. December közepéig Magyarországon a MÁV hálózatán a tavalyihoz képest kétszer annyian, harmincnégyen vesztették életüket a vasúti átjárókban történt nyolcvankilenc balesetben.