Nosztalgiajáratokat indít a Volánbusz számos őszi hétvégi programhoz

iho/közút   ·   2023.09.27. 09:00
01_volanbusz_retro_2023_osz

Az Ikarus-rajongók találkozójától a hatvani nosztalgia-telephelyig, a szolnoki RepTártól a vácrátóti arborétumig és a veresegyházi medveparkig számos eseményre, illetve helyszínre látogathatnak el az érdeklődők retró járművekkel szeptember és októberben.

Szeptember 30.–október 1.: nosztalgiajárat az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra

A Volánbusz tíz retró járművel vesz részt az Ikarus-rajongók találkozóján. A nosztalgiaflotta szinte teljes egészében felsorakozik, jelen lesz az Ikarus 30, 55, 66, 266, 415, 556, E94G és E99 is. A retró buszok nosztalgiaköröket rónak az Aeropark és a Ferihegy 1-es terminálja között. Érkezzen stílszerűen az eseményre Ikarus 55 LUX-szal! Az autóbuszok mindkét nap Budapest, Népliget 12-es kocsiállása és az Aeropark között is közlekednek, az alábbiak szerint:

  • Budapest, Népliget–Aeropark: 9:00, 10:00, 11:00, 13:30, 14:30,
  • Aeropark–Budapest, Népliget: 13:00, 14:00, 17:30, 18:00.

Árak:

  • az ingajáratokra elővételben online lehet jegyet váltani, irányonként 2500 forintért,
  • az Ikarus 556-os emeletes Ikarus alsó szintjére 3000 forint, a felső szintre 3500 forint a személyenkénti jegyár.
Október 7.: nosztalgiajárat Piroskával (Ikarus 30) a vácrátóti arborétumba

Utazás az ikonikus Ikarus 30 típusú, hetven esztendős autóbusszal hazánk legnagyobb botanikus kertjébe, Vácrátótra. Séta a huszonhét hektáron elterülő, romantikus táji elemekkel tarkított, lenyűgöző fajgazdagságú angolparkban, ahol a kaktusz- és a pozsgásház, valamint a trópusi és a pálmaház növényritkaságait is megcsodálhatjuk. Az október 7–8-i hétvégén tartják meg a Földi javak asztalunkon című családi napot és vásárt, ahol őstermelőktől is lehet vásárolni.

  • Indulás: 10:00-kor
  • Útvonal: Budapest, Stadion–Vácrátót–Budapest, Stadion
  • Ár: 4900 forint.

A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a botanikuskert.hu-n található bővebb információ.

Október 14.: túra Farossal (Ikarus 66) a Volánbusz hatvani nosztalgia-telephelyére

A Volánbusz értékmentési programjának központjaként szolgáló hatvani Volán-telepet kereshetik fel, ami az Ikarus 200-as és 400-as buszcsalád számos kocsijának bemutatóhelye. Más különlegességek is megtekinthetők itt, például az Ikarus 630 múzeumbusz, az Ikarus 955 és NABI Sirius buszok, továbbá számos ZiL, IFA, Robur és Tatra tehergépjármű, Żuk kisteherautó, illetve Dutra traktor. A nap fénypontjaként a Mávaut Ikarus 556 emeletes autóbusszal tehetnek Hatvan környékén egy nosztalgiakört.

  • Indulás: 13:00-kor
  • Útvonal: Újpest-vk.–Hatvan Volán-telep–Újpest-vk.
  • Ár: 5900 forint.
Október 21.: nosztalgiajárat a veresegyházi medveotthonba Piroskával (Ikarus 30)

Közép-Európa egyetlen medveotthonában más állatok – például madarak, illetve farkasok, oroszlánok és egyéb emlősök – is élnek, de a fő attrakciót természetesen a medvék jelentik. A parkon belül a látogatók 1500 forintos díj ellenében kipróbálhatják a muzeális jellegű bányamozdonyokat. Az egyedülálló, kifejezetten bányavasúti tematikát bemutató kisvasút a medveotthon tizenegy hektáros területén kap helyet. Az 1500 méteres erdei körpályán áthaladnak egy látványos bányavágaton is.

  • Indulás: 11:00-kor
  • Útvonal: Budapest, Stadion–Veresegyház medveotthon–Budapest, Stadion
  • Ár: 4900 forint.

A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a medveotthon.hu-n található bővebb információ.

Október 28.: látogatás Farossal (Ikarus 66) a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba

A RepTár Szolnok repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum nem egy repülőgép-emlékpark, a nyugdíjazott és restaurált gépek mellett több interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár emellett tematikus park is, ami a repülés szerelmesei mellett bárkinek remek kikapcsolódást kínál. A kiállított repülőgépeken túl – amik közül többnek a botkormánya mögé is beülhetünk – megannyi érdekesség várja a látogatót: hajtóművek, légvédelmi eszközök, különböző relikviák segítenek megismerni a magyar repülés történetét.

  • Indulás: 9:00-kor
  • Útvonal: Budapest, Népliget–RepTár Szolnoki Repülőmúzeum–Budapest, Népliget
  • Ár: 8900 forint.

A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a reptar.hu-n található bővebb információ.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek