Nőtt a légi utas-, stagnált az áruforgalom augusztusban

MTI/iho   ·   2015.10.02. 15:43

A montreali székhelyű Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) csütörtöki közleménye alapján az utasforgalom értékesített utaskilométerben mért teljesítménye 2014 augusztusához viszonyítva 7,1 százalékkal nőtt, a kapacitásokat 5,9 százalékkal növelték a légitársaságok, az átlagos töltöttségi mutató 0,9 százalékponttal javult és 84,7 százalékkal új rekordot állított fel. A bővülés motorja továbbra is a közel-keleti régió, az ide bejegyzett légitársaságok 13,7 százalékos növekedésről számoltak be, míg Európában 5,7 százalékos javulást regisztráltak. Ezzel szemben az áruforgalom csupán stagnált az év nyolcadik hónapján: kéthavi csökkenés után augusztusban az előző év augusztusához viszonyítva 0,2 százalékkal volt több az áru-tonnakilométerben számolt teljesítmény, de a belföldi árufuvarozás továbbra is csökkenést (-1,3 százalék) mutat. A világ régiói közti eltérés ebben a szektorban jelentős: a Közel-Keleten 10,4 százalékkal nőtt, Dél-Amerikában viszont 7,3 százalékkal csökkent a forgalom. Az év első nyolc hónapjában a 2014 január-augusztusihoz képest 2,6 százalék a bővülés mértéke.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.