Nyílt nappal ünnepel a Kelenföldi buszgarázs

iho   ·   2014.04.10. 12:17

Az április 12-én 10.00 és 16.00 óra között tartott nyílt napon számos érdekes programmal készülünk kicsik és nagyok számára egyaránt. A rendezvény ideje alatt nosztalgia-autóbuszok közlekednek, amelyek ezúttal díjmentesen vehetők igénybe.

A szerelőcsarnokot 1949. január 1-jén adták át, amely építésekor a világ legnagyobb feszített héjszerkezetű csarnoka volt. Az 1997-ben ipari műemlékké nyilvánított szerelőcsarnok építészeti tervét Padányi Gulyás Jenő, a statikai terveket dr. Menyhárd István készítette.

A Kelenföldi buszgarázsban megrendezett nyílt napon 10.00 és 16.00 óra között ingyenes családi és szakmai programokkal várjuk az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Helyszín:

Kelenföldi járműtelep (XI., Hamzsabégi út 55.)

Megközelítés:

Nosztalgiajáratokkal (Ikarus 180 és 260) Móricz Zsigmond körtérről és Széll Kálmán térről.

Szakmai programok:

-       Járműkiállítás

-       Telephely, javítócsarnok bemutatása szervezett, kis létszámú csoportokban, szakmai vezetéssel

-       Oktatóbusz-tesztvezetés

-       Alkatrész-kiállítás

-       Családi programok

 

A rendezvényen a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) is részt vesz, amely egyik legfontosabb feladatának a közlekedés biztonságának javítását, a közlekedés szabályainak és azok gyakorlásának életen át tartó tanulásának ösztönzését tekinti. A BKV nyílt napján többek között megismerhetik és kipróbálhatják az NKH és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium KRESZ-felfrissítő, valamint a tanulóknak kidolgozott e-learning programját, amely a felelősségteljes közlekedés hangsúlyozását, a balesetek veszélyének felismerését célozza meg. A Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Pályaalkalmasság Vizsgálati Főosztályának szakemberei speciális vizsgálóeszközzel mérik a sofőrök reakcióidejét, koordinációs és koncentrációs képességeit, de a látogatók kipróbálhatják azt is, milyen érzés „részeg szemüvegben” közlekedni gokarttal és gyalogosan egyaránt, mindezek mellett a  Széchenyi Vasútmodellező Klub és a Magyar LEGO-Vasút Klub jóvoltából terepasztalok, valamint az Élő Mini Világ Alapítvány ökobusza várja az érdeklődőket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek