Nyílt nap Szentendrén

iho   ·   2014.07.09. 07:45
00kicsi

A háromhajós, vasbetonvázas kocsiszínt, amely az 1990-es évek elejéig szolgálta ki a vonalat, Zielinski Szilárd neves építőmérnök, a hazai vasbetonépítés atyja tervezte, a kivitelezési munkákat pedig Sorg Antal építőipari vállalata végezte.

A mai kocsiszín...<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

A régi kocsiszín épülete – mint Városi Tömegközlekedési Múzeum – természetesen bármikor látogatható, ám a jeles alkalom okán július 12-én, szombaton a most üzemelő remizbe is bepillantást nyerhetünk. Kis létszámú szervezett csoportokban, szakemberek kalauzolásával bejárható a HÉV telephely, megtekinthető az MXa szerelvény vezetőfülkéje, fel lehet szállni az egyedi magyar fejlesztésű Ganz metrószerelvényre, a járműben pedig bárki tesztelheti ismereteit az utolsó magyar metróról. Ezen kívül változatos gyermekprogramok is várják a kilátogató családosokat.

...és a régi

A szentendrei múzeumhoz a nosztalgia Ikarus 180-as csuklós busz is közlekedik, a Deák térről 10.00-kor, 12.30-kor és 15.00-kor, vissza 11.30-kor, 14.00-kor és 16.30-kor indulva. A különjáratra a BKK nosztalgiadíjszabása érvényes, a múzeumba és a kocsiszínbe a belépés díjtalan.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek