Odafigyelve a távolságtartásra, de elindult a forgalom Almamelléken

iho/vasút   ·   2020.05.17. 15:00
almamellek2020_0

(fotók: MTI/Sóki Tamás)

Az 1901-ben épült, közel nyolc kilométeres vasútvonalon a hétvégén és ünnepnapokon lehet utazni a zselici dombok között. Ez már a második hétvége, amikor utazni lehet Almamellék és Sasrét között. A mecsekerdo.hu honlapon csak Zselici Csühögőnek hívott kisvonat Almamellékről 10, 12 és 14 órakor indul, Sasrétről 11, 13 és 16 órakor.

Az állomás területén, illetve az utazás során szájmaszk viselete kötelező. A biztonságos távolságtartás érdekében korlátozott a férőhelyek száma, jegyvásárlás kizárólag előzetes regisztráció esetén lehetséges, ezt az utazást megelőző nap 18 óráig meg kell tenni. A jegyvásárlást megelőzően érintésmentes homlok-hőmérést végeznek, az utazás megkezdése előtt kötelező a kézfertőtlenítés is. A vonatok gyakorlatilag helyjeggyel közlekednek, a kizárólag nyitott kocsikban kijelölt ülésrend van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek