Oldalára borult a busz Zalában – fotó!

MTI   ·   2013.03.14. 09:33

A csúszós, havas úton oldalára borult egy menetrend szerinti autóbusz a Zala megyei Nagylengyel és Petrikeresztúr között csütörtök hajnalban, a balesetben ketten megsérültek – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője a távirati irodát.

Farkas Diána elmondta: a Zala Volán Lenti és Budapest között közlekedő járata Nagylengyel határában a havas úton megcsúszott, és az oldalára borulva állt meg. A járművön a sofőrön kívül 17-en utaztak, közülük ketten könnyebben megsérültek.

(fotó: MTI, Varga György)

A Volán mentesítő járatot küldött az utasokért, akiket addig egy másik menetrend szerinti autóbuszon helyeztek el, hogy melegedni tudjanak.

A katasztrófavédelem arról is tájékoztatást adott, hogy az éjszaka indult havazás és az erős szél miatt több helyen is járművek csúsztak meg a zalai utakon, Cserszegtomaj közelében egy kamion műszaki mentéséhez is a segítségüket kérték.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai ügyeletese azt mondta: bár még csak kevés hó esett, a megye útjai szinte mindenütt havasak, latyakosak. Lenti környékén, valamint Zalaegerszeg és Keszthely térségében a legintenzívebb a havazás, továbbá rendívül erős szél fúj, ami megnehezíti az utak tisztítását.

Kapcsolódó hírek