Olykor sikerül elfogni a kábeltolvajokat

iho/vasút   ·   2012.09.27. 09:52
Az ásót, a vasfűrészt és a lapátot az erdőben találták, a gödröt valaki más ásta ki, a kábeleket pedig találták: ezt állította az a két tatabányai férfi, akit a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának balesetvizsgálója és a MÁV egyik munkatársa ért tetten. A ritka történetről, amikor sikerült elfogni a kábeltolvajokat, a Komárom megyei portál, a kemma.hu számolt be.

Először szeptember 25-én délelőtt érkezett riasztás a MÁV-hoz, hogy Tatabánya területén valaki elvágta az egyik földkábelt. A hibát a vasúttársaság munkatársai elhárították, de a kábelvágás pontos helyét nem találták.

Pár órával később újabb riasztás érkezett. A MÁV munkatársa Tatabánya Felsőgallán a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának balesetvizsgálójával elindult a sínek mellett, ahol egy gödörben megbújva tetten ért két helybélit, amint a fémkábelt vágja.

A két tatabányai kábeltolvajt elfogták, a náluk talált eszközöket lefoglalták, majd előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A 36 és 22 éves férfit gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd a rendőrség kezdeményezi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat.

Kapcsolódó hírek