Optimista előrejelzés: erősen nő a repterek forgalma

iho/repülés   ·   2011.09.01. 16:40

A közelmúltban elkészült Global Industry Analysts (GIA) piackutató elemzés előrejelzése szerint 2017-ig a világ repülőtereinek összbevétele az általuk nyújtott szolgáltatásokból már elérheti a 42,8 milliárd dollárt, mivel a szakemberek a légi utasforgalom és a nemzetközi kereskedelem tartós bővülésére számítanak.

A repülőterek fő bevételi forrása továbbra is a repülőgépek és utasaik földi kiszolgálása, valamint a poggyász- és árukezelés marad, de folyamatosan növekednek többek között a repülőtéri üzletek és vendéglátó létesítmények forgalmából származó koncessziós bevételeik is.

Amint azt a TTG hírül adja, a GIA számításai azt mutatják, hogy tíz év múlva a légiközlekedési iparág éves növekedési üteme meghaladhatja az öt százalékot, és a forgalomból mind nagyobb mértékben részesedik majd a közel-keleti és az ázsiai régió. Utóbbiban például 2017-re – Indiát, Kínát, Szingapúrt és Ausztráliát is beleértve – 6% fölötti növekedést prognosztizálnak. Ugyanakkor a repülőtéri szolgáltatások tekintetében továbbra is Észak-Amerika marad a világ piacvezető régiója.

Kapcsolódó hírek