Orosz-pakisztáni vasúti együttműködés

iho/vasút   ·   2012.10.26. 09:41

A felek megegyezést kötöttek arról, hogy közösen választják ki azokat a projekteket, amelyekben Pakisztán érdekelt lehet orosz gyártású gördülőállományban, valamint amelyekbe az orosz vasúti gyártó befektethet, átadva technológiáját a helyi partnereknek. A Transzmasholding kereskedelmi igazgatója, Sukrat Mahmudov elmondta, Pakisztán új piacot jelent a cég számára, és készen állnak felajánlani az általuk használt csúcstechnológiát az ország közlekedési hatékonyságának növelésére. Az orosz mamutcégnél azt remélik, hogy a pakisztáni együttműködés hosszútávúnak és hatékonynak bizonyul.

A Pakisztáni Vasút az elmúlt években Kínából szerzett be mozdonyokat és kocsikat, azonban jelenleg számos gépük üzemképtelen. Hosszútávú terveik között szerepel további mozdonyok beszerzése amerikai vagy kínai gyártóktól, de ez a szándék még politikai viták tárgyát képezi.

A Hindustan Times folyóirat arról számolt be, hogy a Pakisztáni Vasutak közel áll a megegyezéshez az Indiai Vasutakkal ötven mozdony megvételéről, valamint további ötven bérléséről – írja a Railway Gazette.

Kapcsolódó hírek