Ősszel indul a budapesti járat a brassói repülőtérről

MTI/iho   ·   2023.08.04. 09:09

Ám az, hogy melyik légitársaság működteti majd a járatot, egyelőre nem ismeretes. 

Ősszel indul a budapesti közvetlen járat a brassói nemzetközi repülőtérről – jelentették be az erdélyi légikikötő üzemeltetői, akik a Brassó–Vidombák Nemzetközi Repülőtér közösségi oldalán számoltak be a jövőben várható új úti célokról, amelyek között a magyar fővárost is említették. „Budapest is olyan desztináció, amelynél megvan a bizonyosság a járatok elindítására ősztől kezdődően" – írták.

Arra, hogy melyik légitársaság működteti majd a budapesti járatot, nem tértek ki a közleményben, ez az információ egyelőre egyik Brassóból légi járatokat üzemeltető cég honlapján sem szerepel. Brassóból már a Wizz Air fapados légitársaság is működtet járatokat. A magyar érdekeltségű cég Londonba repül az erdélyi városból. A brit főváros Romániában a legkeresettebb külföldi úticél, az ott dolgozó számos román vendégmunkás miatt. A Wizz Air gépei hetente háromszor – hétfőn, szerdán és pénteken – szállnak fel a brassói repülőtérről. Szeptembertől Dortmundba is indítanak innen járatokat, ezek szombatonként és keddenként üzemelnek.

A repülőtér vezetősége közleményében történelminek nevezte a Wizz Air brassói megtelepedését, és reményét fejezte ki, hogy a cég a jövőben több járatot indít Brassóból, mivel hosszú távú együttműködést szeretnének. Azt is közölték, hogy a Dan Air is új úti célokat ígért: a román légitársaság Párisba, Oslóba és Dubajba indít járatokat a brassói repülőtérről. Alexandru Anghel, a repülőtér igazgatója szerint azt szeretnék, ha minél több légitársaság telepedne meg Brassóban, minél több úti céllal és versenyképes árakkal. Ez a szomszédos megyék kívánsága is – tette hozzá. Júliusban, a repülőtér működésének első teljes hónapjában 10 044 utas fordult meg a terminálokban.

A Brassó–Vidombák Nemzetközi Repülőteret az első ilyen jellegű romániai zöldmezős beruházásként a Brassó megyei önkormányzat hozta létre és működteti. Június 15-én nyitották meg. A Székelyföldet is kiszolgálja, létrehozását a közeli Kovászna megye elöljárói is teljes mellszélességgel támogatták.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.