Összenő két város az Alföldön?

iho   ·   2016.12.14. 10:33

A miniszterelnökséget vezető miniszter többek közt Botka László szegedi polgármester kérése mellett is lobbizik – írja a vasarhely24.com hírportál. Lázár János elmondta: a Szeged–Hódmezővásárhely tram-train előkészítése ütemterv szerint halad, a közbeszerzési felhívás a pályakorszerűsítésre és a járműbeszerzésre várhatóan még az idén megjelenik, tavasszal az építkezés is megindulhat. Hasonlóra Hollandiában volt példa: egy 60 és egy 150 ezres város tram-train összeköttetése gyakorlatilag egybeolvasztotta a két várost.

Szeged és Hódmezővásárhely között naponta 8-10 000 ember ingázik, a két város közös agglomerációja az ipari-gazdasági-munkaerőpiaci együttműködést javítaná, egy egyesített, háromszázezres közösségként. Lázár János továbbá a békéscsabai repülőtér bővítéséért, és egy új, a Tiszát Szegednél átívelő híd megépítéséért is lobbizik a kormánynál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek