Ősztől működik a norvég pilótaképző központ Sármelléken

MTI/iho   ·   2019.06.23. 12:00
heviz-airport0

Papp Gábor, a sármelléki repteret működtető Hévíz polgármestere, Kepli József János alpolgármester és Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport igazgatója a napokban a 15 millió eurós beruházással induló pilótaképzés egyik központjában, Oslóban tett látogatást. Április végén Szijjártó Péter külügyminiszter és Stig Eyde, a norvég tulajdonú Közép-európai Légiközlekedési Klaszter (CEAC) elnöke jelentette be, hogy a CEAC partnerével, az ugyancsak norvég Pilot Flight Academyvel pilótaképző központot hoz létre a sármelléki repülőtéren. Itt alakítják ki a szükséges hangárokat, oktatási létesítményeket, szálláshelyeket és a szimulátorközpontot.

Az oslói tárgyalások során Hévíz képviselői találkoztak Stig Eyde-del, és ellátogattak a Pilot Flight Academy központjába, Sandefjordba. A pilótaképző központban Frode Granlund tulajdonos, ügyvezető a kollégáival bemutatta mindazokat a létesítményeket – a pilótaképző központot, a tantermeket, a szimulátorszobákat, a kollégiumot, a hangárokat és a gyakorlógépeket –, amelyek a tervek szerint a Hévíz-Balaton Airporton is helyet kapnak – közölte a hévízi önkormányzat.

A korábbi közlés szerint a képzések novemberben indulnak, a beruházás keretében a tervek szerint két éven belül az új hévízi akadémiának 300 diákja és 80 alkalmazottja lesz. Az akadémia közvetlenül légitársaságok részére fog pilótákat képezni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek