Özönlenek az autók a horvát autópályákon

MTI   ·   2022.08.01. 15:35

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályák történetében.

A horvát állami autópálya-kezelő vállalat (HAC) jelentése szerint július 29-e és 31-e között 959 ezer 998 jármű közlekedett a HAC kezelése alá tartozó autópálya-szakaszokon és a vállalat áfa nélkül 53,6 millió kuna (2,8 milliárd forint) útdíjat szedett be. A tavalyi azonos időszakhoz képest 2,2 százalékkal volt nagyobb a forgalom és egy százalékkal nagyobb a bevétel. 2019-hez viszonyítva, amely rekordévnek számított a horvát turizmusban, a forgalom 5,7 százalékkal, a bevételek 1,5 százalékkal nőttek.

Az év elejétől július végéig a HAC több mint 35,5 millió járművet regisztrált az autópályákon. 2021 ugyanezen időszakához viszonyítva a járműforgalom húsz százalékkal, a beszedett útdíj 23 százalékkal nőtt.

A vállalat szerint ennél is fontosabb, hogy 2019 első hét hónapjához képest nyolc százalékkal nőtt a járműforgalom a horvát autópályákon. Idén az előző két évhez hasonlóan a turisztikai szezon támogatása érdekében nem vezettek be szezonálisan tíz százalékkal magasabb útdíjakat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek