P+R parkolók és kerékpártárolók tíz GYSEV-es településen

MTI/iho   ·   2013.10.17. 17:19

A vasúttársaság november végéig összesen 192 úgynevezett P+R gépkocsi parkolót és 792 kerékpártárolót, valamint 6 autóbuszfordulót és 3 buszöblöt épít. Rázó László tájékoztatása szerint csütörtökön a szombathelyi vasútállomáson ünnepélyes keretek között adták át a 626 millió forint értékű fejlesztés részeként azt a 24 parkolót, amelyet érvényes menetjegy vagy bérlet birtokában használhatnak az autósok.

Hozzátette: a díjmentes parkolójegyet a menetjegy megváltásakor vagy az utazás napján a jegypénztárban kell kérni és az utazás kezdő napjának 24-ik órájáig érvényes. Az érvényességi időn túli jogosulatlan használatért viszont napi háromezer forint parkolódíjat számít fel a vasúttársaság.

A GYSEV tájékoztatója szerint a szombathelyi ünnepséggel egy időben a Vas megyei Rátóton 20 férőhelyes parkolót és 60 férőhelyes kerékpártárolót, Szentgotthárdon pedig 47 férőhelyes gépkocsitárolót és 100 férőhelyes kerékpártárolót adtak át.

November végéig Jákon, Egyházasrádócon, Körmenden, Horvátnádalján, Csákánydoroszlón és Csörötneken vehetnek birtokba újabb P+R parkolókat és kerékpártárolókat a vasúton utazók, Rönökön pedig három új autóbuszöblöt adnak majd át.

Az Európai Unió által 85 százalékos mértékben támogatott projekt része a Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon a körmendi pályaudvar felett átívelő felüljáró építése, amely várhatóan szintén november végére készül el. A fejlesztés része továbbá a körmendi vasútállomás műemlék jellegű épületének felújítása és a Körmenden és Bükön kiépített utastájékoztató rendszer is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek