Pécs: az önkormányzat átvette a parkolást

MTI   ·   2011.11.02. 11:43

Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere a korábbi szolgáltató Gámán Kft. irodája előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: fontos esemény a város életében, hogy egy újabb közszolgáltatás került vissza a pécsiek tulajdonába, és az abból befolyó évi több százmillió forint bevétel közcélokra, városüzemeltetésre fordítható.

Az MTI korábban úgy értesült, hogy a parkolás évente mintegy 300 millió forint bevételt hozhat Pécsnek.

A polgármester egy fekete nejlonzsákot húzott az iroda előtt álló parkolóautomatára, amelyen fehér betűkkel az olvasható, hogy visszavették a parkolást a Gámántól és hétfő reggel nyolc óráig díjmentesen lehet parkolni az önkormányzati parkolókban.

A politikus szólt arról is, hogy az üzemeltetőváltás, a műszaki átállás zökkenőmentes volt. Közölte, a parkolási díjakban egyelőre nem terveznek változást, de az új üzemeltetőnek, a Biokom Kft.-nek fel kell mérnie, hogy a rendszer működtetése milyen költségekkel jár. A parkolóőrök egy részét tovább foglalkoztatják, de mindenképpen új szellemben dolgozó munkatársak alkalmazásában gondolkodnak. Közölte: a cél az, hogy a pécsiek elégedettek legyenek „az új helyzettel”.

Kapcsolódó hírek