Pikniket rendeznek jövő hét szombaton a szolnoki RepTárban

MTI/iho   ·   2023.08.29. 12:30
00_reptar_piknik

Lézerharcot, fegyverkiállítást, 4D mozit láthatnak, és kipróbálhatják egy vadászrepülőgép irányítását is szimulátoron keresztül azok, akik ellátogatnak szeptember 2-án, a szolnoki RepTár Piknikre.

Az interaktív repülőmúzeum hetedik születésnapján a meglévő élményelemek – 4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 és Szojuz-35 pilótapont, 3D karika, csúszópálya – mellett számos különleges program várja a látogatókat: beszállókártyával például olyan különleges gépekbe is betekinthetnek, amelyeket más alkalmakkor nem mutatnak be. Ezek között lesznek a Mi-8 és Mi-4 helikopterek, valamint a Li-2T „Teve” csapatszállító gép is.

A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, ez a típus az An-2-es repülőgépben működött. A RepTár udvarán levő lézerharcpályán játszhatnak a vállalkozó kedvűek.

  • A Darumadárral a repülés élményét idén is mindenki díjmentesen élheti át. Madártávlatból, több tíz méteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke.
  • A rendezvényen a legkisebbeket gyermeksarok várja, a Vagonszínpadon pedig megtekinthetik a Ládafia Bábszínház Az ördög kilenc kérdése című előadását.
  • A programok között fegyverkiállítás is lesz a Hangár Galériáján: a „tucatfegyverek” mellett a prémium szegmensbe tartozó és történelmi, klasszikus első és második világháborús darabokat is bemutatnak.

Idén 176. születésnapját ünnepli a RepTár fogadóépülete, azaz az Indóház, Magyarország legrégebbi állomásépülete, így Budapest-Nyugati pályaudvarról nosztalgiaszerelvény érkezik a RepTár mögötti vágányra várhatóan 11 óra 45 perckor – a Bivaly hozza a vonatot.

A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár standjánál katonák jelenlétében ki lehet próbálni milyen egy vadászgépet irányítani a YAW2 VR szimulátoron keresztül. Emellett érkeznek katonai toborzók, az RC Tank Fórum képviselői és a Drónpilóták Országos Egyesülete is képviselteti magát.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Blog Kocsiállás

Ikarus 266-os nyitja a nyarat Keszthelyen

Volánbusz/iho   ·   2024.05.27. 18:00

A retró járművek rajongói június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villamos mozdony vontatta Retró Balaton Intercityn utazhatnak Budapestről Keszthelyre. A visszaútra várakozóknak a Volánbusz az Ikarus 266-os retró busszal kínál keszthelyi városnézést és kirándulási lehetőséget a Kányavári-szigetre.

Blog Utasellátó

Ó, milyen szép, az étkezőkocsi! – Visszatértek a Balatonra

MÁV/iho   ·   2024.05.26. 15:35

A Balaton Intercity vonatokban, immár ötödik éve közlekedtet a MÁV-Start étkezőkocsikat a nyári turisztikai időszakban. Az évek során egyre kedveltebbé váltak a felszolgált ételek, frissítő italok. Idén már ezen a hétvégén – egészen a szezon végéig – napi nyolc pár Balaton IC-n vehetik igénybe a fedélzeti szolgáltatásokat az utasok Budapest és Keszthely között.