Pilótaképző-központot hoznak létre norvég befektetők Hévízen

MTI/iho   ·   2019.04.29. 12:00
pilot_flight_academy0

A hévízi pilótaképző-központ hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a következő időszakban még hangsúlyosabban kerüljön fel a világ dinamikusan fejlődő repülési iparágának térképére. A repülési iparág egyre élesebb helyzetben működik, a légitársaságok egyre több járatot indítanak, ehhez pedig egyre több jól képzett pilótára van szükség. A beruházással Norvégia legjelentősebb pilótaképző akadémiája érkezik Magyarországra. A központban évente háromszáz pilótát képeznek ki nyolcvan oktató és szakértő vezetésével.

A hévízi bázison kialakítják a szükséges hangárokat, oktatási létesítményeket, szálláshelyeket és a szimulátorközpontot. A pilótaképző akadémia Ausztriából már megrendelte a képzéshez szükséges repülőgépeket, az ősztől megindul a képzés.

Ez lesz a negyedik ilyen kiképzőközpont hazánkban:

  • a Wizzair 2017 decemberében kezdte meg Nyíregyházán saját pilótáinak képzését,
  • a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen két évtized után újraindult a katonai pilóta, légiirányító képzés,
  • tavaly Debrecenben megindult az egyetem műszaki karán a repülőgép-vezetői képzés.

Stig Eyde, a Central European Aviaton Cluster elnöke elmondta, a beruházási lehetőséggel a Norvégiában tartott befektetési tájékoztatón ismerkedtek meg. Döntésükhöz a magyar befektetési ügynökség, a Hipa sok segítséget nyújtott. Közölte: óriási potenciált látnak a Hévíz-Balaton repülőtérben, a város pedig közkedvelt turisztikai célpont. Frode Granlund, a Pilot Flight Academy ügyvezetője és tulajdonosa kiemelte, modern pilótaképző központ jön létre Hévízen. Rámutatott arra, hogy a Pilot Flight Academy Európában az egyik legnagyobb pilótaképző központ, tíz országban van jelen.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek