Plusz egy, azaz tízből nyolc: a Keleti állomása is kész

MTI/iho   ·   2013.12.31. 10:26

A Keleti pályaudvar a 4-es metróvonal egyik végállomása, márciusra teljesen megújul a tér és vonzáskörzete: megújul a térburkolat, illetve egy nyitott aluljáró biztosítja majd az átszállást az egyes közösségi közlekedési eszközökre. A Baross tér, illetve a Thököly út torkolata alatt nemcsak metróállomás épült, hanem a végállomási funkciót kiszolgálva egy 240 méter hosszú kihúzó-fordító alagút is, amely a szerelvények visszaindulását teszi lehetővé Kelenföld vasútállomás irányába.

A II. János Pál pápa téri megállóhoz hasonlóan a vonal pesti végállomása is döntően funkcionális kialakítású, a megszokottnál kisebb belső tér jellemzi. A peronszint itt mindössze 16 méter mélyen található a felszín alatt. Az átszállást a 2-es metró vonalára egy most épült aluljáró-kapcsolat biztosítja.

A 86 méter hosszú megálló egyik különleges építészeti megoldása a két oldalról döntött falszerkezet, a falak megtámasztását biztosító sajátos gerendaszerkezet. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott hétfőn beszélt arról, hogy még az idén megkapja az engedélyt a Kálvin téri és a Keleti pályaudvari állomás, januárban pedig a fennmaradó két állomás, a Fővám tér és a Kelenföld vasútállomás is megkaphatja a használatba vételhez szükséges engedélyeket. A Kálvin téri megálló hétfőn kapott engedélyeket.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek