Póni permetezett a Balatonnál

iho/repülés   ·   2015.05.25. 16:15
szunyogirtas0

Az Aeromedia HA-MJI lajstromjelű Piper Pa-25-235 Pawnee típusú repülőgépét Balatongyörök környékén fotózták le. A méhekre nem veszélyes biológiai gyérítést mintegy 1200 hektáron végezték. A Póni, igen így, egy fölszállással 600 liternyi vegyszert tud kipermetezni – ennyi fér a tartályaiba.

Tudatos, fontos „chemtrailezés”: csak a szúnyogokra ártalmas. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: H. Szabó Sándor)

A cégnél fontosnak tartják, hogy repülőgépeik speciálisan a légi vegyszeres munkák elvégzésére kialakított célgépek, nem pedig meglévő, és eredetileg másra tervezett, de mezőgazdasági célra átalakított változatok. „Ennek igen nagy jelentősége van, a munka hatékonyságának és biztonságos elvégzésének szempontjából. Gépeink el vannak látva biztonsági zárószeleppel, ami megakadályozza, hogy a szórócső esetleges sérülése esetén a vegyszer kifolyhasson a tartályból, mely szintén fontos biztonsági tényező” – hangsúlyozzák az Aeromediánál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek